Nazdar orlové 2

Nazdar orlové 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184925/nazdar-orlove-2-184925.jpg 4 11 3

V roce 2008 vyšla kniha Droga zvaná letadla, která byla prvním knižním vydáním tzv. Čechovin, seriálu příběhů, od roku 2005 pravidelně zveřejňovaného na serveru Planes.cz a později přejímaného internetovým deníkem Neviditelný pes. Knížka zaznamenala neobyčejný zájem u čtenářů, a proto jsme se spolu s autorem Janem Čechem (*1950) rozhodli připravit další pokračování.... celý text

Přidat komentář

GYROTOURBILLON
07.01.2021 4 z 5

Druhá kniha pana J.Č. Srozumitelná , čtivá , vtipná...
Líbili se mi ty hody pro mechaniky a personál na palubě Concordu, který se musel navrátit na Ruzyň, vyprázdnil palivo nad Rakovnickem a setrval do dalšího dne (kvůli náhradní součástce ).
Pamatuji si ten rachot , když šel Concord do vzduchu , letěl nad Unhoští. A že tam jsou zvyklí na letadla. Byl to poněkud zvuk sytější.
V tomto městysi se opravdu dobře pozorovaly hlavně přílety letadel na Ruzyň. Ta rychlost , když se letadla přiblížují , se zdá tak pomalá , je to magický a zažehlo to u mně zájem o proudová letadla. Samozřejmě dovolené spojené s letadly , na to se rádo vzpomíná. Až na ty turbulence , jinak super.
Kvůli A-380 jsme na kolách kolikrát zavítali na tenkrát nově zřízenou vyhlídku v Kněževsi , kde se v daný čas příletu nashromáždilo opravdu spoustu fanoušků .
Kolos obdivuhodné hmotnosti a velikosti nenechal nikoho v poklidu.
Též Boeing 747 Korean stál za podívanou.
Asi budeme my , co rádi létali za zážitky a sluncem k moři , vzpomínat v dnešním covid světě.

svickop
25.03.2015 5 z 5

Když jsem Tě, Honzo, viděl na letišti poprvé, netušil jsem, že tenhle pupkatý mechanik je takový gurmán humoru a skvělý vypravěč. Ještě jednou palec nahoru a díky, Honzo. :-D


Bear Reader
27.12.2013 5 z 5

Opět parádní počtení, stejně jako v předchozím díle autor zúročil dlouhé roky zkušeností z letišť a historky podává svým osobitým stylem.