Naučit se odpočívat

Naučit se odpočívat https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249228/bmid_naucit-se-odpocivat-P4A-249228.jpg 5 4 3

Kniha španělského psychiatra Fernanda Sarraise řeší aktuální problém moderní doby. Chronickou psychickou a fyzickou únavu dnešního člověka. Chceme pracovat stále efektivněji, hledáme způsoby, jak být výkonnější, jak toho stihnout stále více a více. Nicméně zapomínáme na to, že jsme na světě, abychom byli štastní a pomáhali ke štěstí ostatním. K tomu nám mnohdy pomáhá také odpočinek. A právě téma odpočinku dnes hrozivě zanedbává stále více lidí. Tak jako je třeba se naučit pracovat, je třeba se také naučit odpočívat. Kolikrát se vám stalo, že jste nic nedělali, a přitom si vůbec neodpočinuli? Právě kvůli tomu je třeba číst tuto knihu.... celý text

Přidat komentář

honajz
04.02.2021 5 z 5

Velmi přehledný a jasný souhrn toho, co člověka vyčerpává a vybíjí, s upozorněním na možné patologické následky a změny, s nabídkou možností, jak vypnout a jak se naučit vypnout. Stručně řečeno - jak zazní v knize - aby člověk mohl dávat, musí mít nejprve z čeho. Je tedy nutné, aby sám byl naplněn pozitivními věcmi, které pak může předávat dál. Klid v duši mu navíc pomáhá zvládat i těžkosti v životě snáz a s větším přehledem. Možnosti relaxace jsou rozděleny podle různých činností, takže by si každý měl najít to, co vyhovuje jemu.

Rehor72
24.02.2018 5 z 5

Z knihy jsem nadšený a určitě se k ní rád budu vracet. Je stručně a výstižně napsaná...


lidunka1
22.01.2017 5 z 5

V žádné jiné knížce není podrobně rozebráno, od čeho by si měl člověk odpočinout - třeba od výkonu nebo od dávání. Knížka mi hodně dala - malá velikostí, velká poselstvím.

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy knížky

Fernando Sarráis
španělská
2015  100%Naučit se odpočívat