Nástavkové včelaření

Nástavkové včelaření https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277386/bmid_nastavkove-vcelareni-5DL-277386.jpg 4 2 1

Kniha Nástavkové včelaření vysvětluje postupy včelaření v nástavkových úlech. Kniha je doplněna o praktické zkušenosti. Cílem je vysvětlit metodiku včelaření v nástavkových úlech a zajištění tak silného a prosperujícího včelstva.

Přidat komentář

valda
02.01.2016 2 z 5

Jednoduchá kniha věnující se nástavkovému včelaření. Má formu takové diplomové práce. Na začátku se věnuje historii, potom stručným základům včelaření a nástavkovým specifikům. V obsáhlé příloze jsou potom tabulky, obrázky, schémata apod.
Sazba je jednoduchá, vypadá to, že se jedná o přetisk textu napsaného na psacím stroji.
Myslím, že kniha je napsaná celkem přehledně, ale trochu si myslím, že šlo spíš o to, že referent Kubrt z oddělení včelařství měl za úkol ve třetí pětiletce zvýšit o 4,5% zastoupení pokrokových nástavkových úlů mezi včelaři, aby ti už konečně zahodili ty svoje staré budečáky, což se mu zpracováním této knihy v tehdejším téměř informačním vakuu na toto téma, asi povedlo. Ale v dnešní době exituje v tomhle tématu mnoho lépe nebo podrobněji napsaných knih, nebo je aspoň snadnější sehnat ty staré publikace, takže už asi nemá smysl tuhle knihu číst a lepší je podívat se někam jinam.