Našli mi vraha

Našli mi vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256316/mid_nasli-mi-vraha-256316.jpg 2 5 1

Kriminální příběh podle skutečné události. Kniha je určena nejen čtenářům, kteří mají rádi kriminální žánr. Jde zároveň o zamyšlení nad celou společností, která dopustila zločin, jemuž bylo možné předejít. Popisuje, jak ti, kdo se snažili vraždě zabránit, byli zastrašováni a zesměšňováni. V knize je bez okolků rozkryto naprosté selhání úřadů v dané věci, společně s arogancí moci a nezájmem o druhé. Kniha je poděkováním zdravotní sestře, která bojovala za práva dětí v léčebně i přesto, že na to sama doplatila. Dosáhla však medializace celého případu.... celý text

Přidat komentář

Arocrynn
24.07.2018 4 z 5

Bohužel není to severská detektivka, ale případ z naší krajiny. Bohužel nejsou tam úžasní detektivové s různými návyky, zlozvyky, hendikepy a závislostmi, jejichž genialita vyplave na povrch někde mezi abstinenčními příznaky a pořádnou dávkou potřebného, ale jen normální, pečliví policajti. Bohužel není tam ultra geniální vrah, před jehož schopností plánovat a kombinovat 150 tahů dopředu by se červenal i Garri Kasparov, ale jen agresivní manipulativní magor v rouše lékařském. Bohužel zavražděnou není blonďatá dívenka s tváří anděla, ale jen obyčejné děvče, stejné jako je vaše dcera, sestra či kamarádka. Bohužel obětí není premiantka třídy, která pečuje o staré a nemohoucí, ale holka s problémy, které jí přerostly přes hlavu. Bohužel knihu nenapsal Jo Nesbø, Jeffery Deaver ani Ian Rankin, ale autorka, která se stejně jako já jen nevěřícně pozastavuje nad tím, jak bezohledná a apatická je naše společnost, kterou považujeme za moderní a inteligentní.
Bohužel tento případ se stal a zmíněná dívka skutečně žila a nyní je mrtvá! A bez ohledu na to jaká byla a jakou formou nám svůj příběh vypráví, její smrt byla zbytečná! Bohužel!