Naše paní z Kibeho: Panna Maria promlouvá ke světu ze srdce Afriky

Naše paní z Kibeho: Panna Maria promlouvá ke světu ze srdce Afriky https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210189/bmid_nase-pani-z-kibeho-panna-maria-prom-210189.jpg 5 5 3

Kniha vypráví fascinující příběh sedmi dívek a chlapce, jimž se v 80. letech v maličké rwandské vesnici Kibeho zjevovala Panna Maria. Objevení se Panny Marie v Kibeho patří k nejvýznamnějším mariánským zjevením v dějinách lidstva vůbec a spisovatelka Immaculée Ilibagiza zasvětila svůj život tomu, aby se svět o skupině mladých rwandských vizionářů, kteří byli dlouhá léta zevrubně zkoumáni vědci, psychiatry, lékaři a teology, dozvěděl více. Během zjevení docházelo i k celé řadě zázraků a vizionářky dokonce pod dohledem vyšetřovatelů podstoupily mystické pouti (jedna z dívek zemřela na Velký pátek a o Velikonoční neděli byla vzkříšena). Vatikán zatím (v listopadu 2001) uznal pravost tří svědectví, rozhodl, že je nelze vysvětlit jinak než zázrakem a podpořil zřízení Svatyně Naší Paní Sedmibolestné přímo v Kibeho.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Triton
Originální název:

Our Lady of Kibeho: Mary Speaks to the World from the Heart of Africa , 2008


více info...

Přidat komentář

Atisa
14.09.2023 5 z 5

Knihy, z nichž se dozvím něco nového, fascinujícího mám nejraději. Tato kniha je jednou z nich. O zjeveních v Kibeho jsem toho příliš nevěděla. Sedmibolestný růženec je pro mě nový objev. O hrůzách rwandské genocidy se v Evropě asi moc nemluví. Nejhorší je, že to není tak dávno. Podobnosti s Medjugorijí jsem si také všimla.

JHoralka
27.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Naše Paní z Kibeho, je další inspirativní kniha od autorky Immaculée Ilibagiza, která přežila genocidu ve Rwandě v roce 1994. Během genocidy přišla o většinu své rodiny.

Tato kniha vypráví příběhy 7 dívek a 1 chlapce, kterým se ve vesnici Kibeho zjevovala Panna Maria.


Každá kniha od této autorky byla pro mne inspirací. Ještě na mě v knihovně čeká jedna kniha - Chlapec, který se setkal s Ježíšem.


Všem doporučuji.


https://www.immaculee.com


Jana512
16.01.2019 5 z 5

Autorka nás seznamuje s místem, odkud Panna Maria ve svých zjeveních nabádá lid k modlitbě, aby byli připraveni čelit občanské genocidě ve Rwandě. Učí je sedmibolestný růženec, ve kterém uvažujeme, co vytrpěla ona sama, Matka Ježíše, která nám chce pomáhat, protože jí na nás všech moc záleží.

Štítky knihy

Rwanda

Autoři knihy

Immaculée Ilibagiza
rwandská, 1972
Steve Erwin
americká, 1959