Narušitel

Narušitel https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399599/bmid_narusitel-zqs-399599.jpg 3 16 3

Kniha Narušitel vznikla podle skutečných událostí a scénáře ke stejnojmennému filmu režiséra Davida Baldy. Příběh vypráví o životě armádních letců z doby 70. a 80. let minulého století. Hlavními postavami jsou čtyři přátelé, které spojuje jejich velká láska k létání. Nejtalentovanějším z nich je Vladislav Kučera, který na svazarmovském letišti tráví většinu svého času. Najednou toto idylické prostředí naruší všudypřítomná StB. Mnohaletí přátelé se s agenty dostávají do blízkého kontaktu a je zcela nemožné se styku s nimi vyhnout. Přátelé rázem stojí proti sobě na různých stranách barikády. Kučerovým hrozí životní nebezpečí, a proto se odhodlají k riskantnímu řešení. Není jiná možnost. Musí se rozhodnout, komu můžou věřit, a kdo pro ně představuje hrozící zradu. Podaří se jim uniknout Státní bezpečnosti a dostat se do bezpečí?... celý text

Přidat komentář

jprst
25.11.2020 1 z 5

Filmový příběh byl zajímavý a poutavý, ale jeho knižní zpracování bylo zpracováno spíše se záměrem vytlouci z poutavého námětu co nejvíce,

ddkk
20.11.2020 3 z 5

Tak tohle je skutečně scénář převedený do knižní podoby. Tudíž je strohý, věcný a stručný. Kniha je doplněna celou řadou fotografií z filmu a z jeho natáčení.

Vzhledem k věku scénáristy a režiséra (David Balda, r. 2000, Petr Kult, r.1998) je docela obdivuhodné, jak se s tématem popasovali.


Blaufik
31.03.2019 3 z 5

Myslím si, že kdyby příběh Vladislava Baldy sepsal někdo s citem a tak, aby jeho vyprávění pozvedl na vyšší úroveň a stvořil "plnohodnotnou" knihu, jednalo by se bezesporu o zajímavý příběh plný napětí a akčních scén. Bohužel tak, jak je, působí spíše jako přepsaný scénář a tím pádem se hodí pouze jako doplněk k filmu.

Štítky knihy

zfilmováno

Autoři knihy

Petr Kult
česká, 1998
David Balda
česká, 2000

Kniha Narušitel je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě10x
Knihotéce17x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x