Narozena pod toulavou hvězdou

Narozena pod toulavou hvězdou https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140707/narozena-pod-toulavo-140707.jpg 4 13 4

Autorka knihy Narozena pod toulavou hvězdou, Zuzana Kulhánková nese už od dětství tíhu dálek, která ji zavedla do zajímavých koutů Evropy, Severní a Latinské Ameriky a rovníkové Afriky. Cestování jí kromě setkání se zajímavými místy a lidmi přináší i sebepoznání, příležitost k procvičení jazyků a inspiraci pro psaní příběhů. Naposledy pověsila klobouk v městečku, kam vede cesta pouze po moři nebo vzduchem. "Povídky o Kanadě vznikly na popud kamarádů, kteří chtějí vědět, jak tu žijeme."... celý text

Přidat komentář

mariva
14.02.2024 4 z 5

Některé historky zajímavé a zábavné, jiné méně. Ale je fajn poznat alespoň zprostředkovaně život v jiných zemích.

Januka
09.07.2019 2 z 5

Tak nevím, co si o této knize myslet. Šlo o cestopis? autobiografické příběhy? fejetony? povídky? Příběhy samy o sobě obsahově nebyly špatné, ale jejich uspořádání mi přišlo velmi chaotické a vydaly by na základ několika typů knih. Navíc mě rozčilovalo, že autorka, která se v několika částech "chlubí", že pracuje jako překladatelka a korektorka textu, používala obraty typu: pejska, korkadýl ... a když jsem četla několikrát "v Bruseli", tak jsem měla co dělat, abych knihu nevyhodila z okna. Škoda, obsahově to mělo velký potenciál.


Maat
09.04.2014 3 z 5

Vtipné, pohodové čtení. Dala bych víc hvězd, ale bohužel mi vadilo, že příběhy byly takové hup sem, hup tam. Občas jsem měla problém se zorientovat.

Rothaus
23.11.2012 5 z 5

Vtipné, pohodové čtení, trochu připomíná Betty MacDonaldovou. Perfektní dárek pod stromeček pro kohokoliv.

Autorovy knížky

2012  71%Narozena pod toulavou hvězdou

Kniha Narozena pod toulavou hvězdou je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x