Národ v písni

Národ v písni https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371065/mid_narod-v-pisni-C4f-371065.png 5 3 1

Tisíc národních písní vybral, upravil a zharmonisoval Jan Seidel předmluvu k dílu napsal hudební skladatel Vítězslav Novák celé dílo prohlédl a studii „Skladebné hodnoty lidové písně“ napsal hudební skladatel Alois Hába výtvarnou část a výpravu knihy řídil malíř Jaroslav Benda

Přidat komentář

Jaruš7
13.03.2017 5 z 5

Má kniha má vydání 1940 vybral, upravil a zharmonizoval Jan Seidel. Citát ze Slova k čtenáři : " Hudba je sladká mluva, každému srdci srozumitelná." - Božena Němcová. Předmluvu ke knize napsal Vítězslav Novák, lidové písně sestavil hudební skladatel Alois Hába, výtvarnou část a výpravu řídil malíř Jaroslav Benda, kresby Josef Mánes, Mikoláš Aleš, ty oko a srdce potěší. Takže srdcovka.
1. Hospodine pomiluj ny 2. Svatý Václave ! 3. Kdož jste boží bojovníci 4. Kde domov můj? 5. Moravo, Moravo 6. Ukolébavka na akvarelu Josefa Mánesa a další "Jeli pak to pravda, nebo ne "na kresbičce Mikoláše Alše a pod.
Jo, byly časy, kdy jsme doma zpívávali, ale nikdy na konec knihy nedošlo, vždyť tisícovka lidovek , to už je panečku Jubox.