Nalož to: Kujme pi©kle v kuchyni

Nalož to: Kujme pi©kle v kuchyni https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295645/bmid_naloz-to-qAf-295645.jpg 4 9 4

Kniha vás nadchne 50 prověřenými recepty na ty nejlepší klasiky i nakládaná jídla netradičních chutí! Do deseti kapitol pro vás autorka naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným prstem po mapě) do její milované Anglie a ochutnáte to nejlepší chutney! Jako třešničku na dortu, nebo víko na sklenici, autorka prozradí řadu inspirativních tipů, jak naložit se sklem v domácnosti poté, co již splnilo svou nakládací funkci.... celý text

Přidat komentář

dlabikk
20.12.2023 4 z 5

Jak je tu zmíněno, tato kuchařka se hodí pro milovníky sýrů. Ale i já, nemilovnice sýrů, jsem si tam našla své - zajímavé recepty na nakládanou zeleninu, chutney, vejce, hub a dochucovadel.

loolee
18.07.2022 2 z 5

musím říct, že mě knížka zklamala. Recepty jsou možná dobré, ale ocenila bych, kdyby místo fancy názvů autorka zvolila takové, že už právě podle názvu poznám, co budu nakládat. Další věc je, že autorka je asi fanynkou produktů ze Sedlčan a v knize se na ně soustředí. Nechme stranou, že už se tam nevyrábí, horší je, že pracuje se sýry, které samy o sobě už se nevyrábí. Jakože ne, že by to nešlo nahradit, ale je to škoda, ani není uvedena alternativa, která bude chuťově taky ladit s použitými surovinami. A to je poslední věc - bylo by fajn používat především dostupné suroviny, nikoliv muset navštěvovat speciální obchody (např. UK omáčka a podobně).


LucKys
04.11.2019 5 z 5

pro všechny, kdo milují naložené sýry, ale i jiné pochutiny

nefernefer
28.08.2017 5 z 5

Tuhle knihu vřele doporučuji všem milovníkům zrajících sýrů a jiných nakládaných dobrot, hodících se nejen k pivu. Původně jsem ji koupila jako dárek, ale nakonec si ji nechám a jako dárek koupím novou. :o))) Je skvěle přehledně a navíc vtipně napsaná. A ještě obsahuje i tipy, jak využít sklenice, když sníte obsah, nebo jak pěkně naaranžovat jedlý dárek. Tak mě navnadila, že si budu muset co nejdřív nějaký ten recept vyzkoušet. Třeba nakládaný Romadůžek, hmmmm :o))))

Štítky knihy

kuchařky

Autorovy další knížky

2016  76%Nalož to: Kujme pi©kle v kuchyni
2017  73%Nakládačka na věčné časy
2017  93%Tvarůžková kuchařka - Sladké i slané pochoutky z tradičního českého sýra
2020  100%Do ruky

Kniha Nalož to: Kujme pi©kle v kuchyni je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x
Chci si koupit10x