Náhoda

Náhoda https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10078/nahoda-10078.jpg 4 7 2

Čím se řídí šťastná a nešťastná náhoda? Tato otázka trápí lidstvo víc než málokterá jiná. Co je to štěstí a proč je mají tak často ti, kteří si je nezasluhují? Jak můžeme předpovídat náhodné jevy, ke kterým kolem nás dochází? A jak je můžeme ovlivnit? Svým způsobem zůstane náhoda asi vždy tajemstvím, ale s použitím jazyka matematiky ji nyní můžeme přejmenovat na ?pravděpodobnost?, popsat ji a odvodit rovnice, které vypovídají o jejích vlastnostech. Vezme si mě má přítelkyně? Vydělám na svých investicích? Vrátím se v pořádku z cesty? Pomocí teorie pravděpodobnosti a vzorců z této knihy lze odpovědi na uvedené otázky alespoň odhadnout.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

Chance , 2004


více info...

Přidat komentář

Phaennomen
03.11.2012 4 z 5

Kniha plná zajímavostí a možná překvapivých pravd ze světa matematiky a statistiky. Pro někoho možná hůře stravitelná, pro mě však docela čtivá a zajímavá, i když jsem toho hodně znal předtím (studoval jsem matematiku). Jak psal kolega přede mnou - za pár korun z Levných knih je to určitě dobrá investice.

Captain
17.08.2012 3 z 5

Bohužel docela nijaká kniha. Určitě se tu najdou nějaké zajímavosti ale jelikož mě podobně laděné knihy baví a čtu je, tak jsem většinu už věděl. Na můj vkus také až moc matematických vzorců, stačilo je napsat jednou a potom už jen sdělovat výsledky. Na druhou stranu beru jako plus části věnované hazardu.

Za pořizovací cenu (20kč v Levných knihách) bych ale rozhodně neváhal. Na téma pravděpodobnosti a náhody také doporučuji knihu z edice Děsivá věda, sice je laděná pro mladší publikum ale přesto se tam dozvíte spoustu pravdivých zajímavostí.


Štítky knihy

statistika pravděpodobnost kombinatorika

Autorovy další knížky

Amir Aczel
izraelská, 1950 - 2015
2012  83%Okamžik stvoření
2008  80%Náhoda
2008  88%Umělec a matematik

Kniha Náhoda je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
dalších seznamech1x