Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272827/mid_nadejne-vyhlidky-vEx-272827.png 4 2 2

Kristýna začala cestovat, aby utekla před bolestivými vzpomínkami. Ani tři roky po úmrtí svého milovaného manžela však není srovnaná se situací, do níž se dostala. Pečlivě si udržuje masku lhostejnosti a nikoho k sobě blíž nepustí. Vše se pomalu mění. Až díky Gabrielovi a Lucy se Kristýna vzpamatovává a probouzí z netečnosti. Je ale rozpolcená mezi navracející se silou k životu a pocitem zrazení. Dokáže se smířit s minulostí? Zvládne se znovu postavit na nohy a být šťastná? Nadějné vyhlídky jsou typickým romantickým příběhem. Dostupnost: www.lekmoty.cz/eshop/knihy/nadejne-vyhlidky.htm... celý text

Přidat komentář

SBH
11.05.2017 4 z 5

...aneb česká Jane Austen. Příběh se rozjíždí pomalu, ale najednou je čtenář dočista pohlcen silou pocitů. Svým vyzněním připomíná impresionistický obraz - dojmy a obraz skutečnosti jsou důležitější než akce či přehnaná gesta. Autorka mě zaujala i trefnými popisy či poetickými přirovnáními. Metaforický opis vztahu sester jako dvou barev, z nichž je každá odlišná, přesto spolu ladí, je nádherný. A samozřejmě palec nahoru za šťastný konec, který si zasloužili jak hrdinové, tak čtenáři.
Bohužel se dostávám k záporům. Časování nešťastného slovesa "být" odlišuje mládež a stárež, přičemž já patřím do kategorie B. Obraty "Prahu si ještě nenavštívil" či "kdyby si viděla" mi drásaly oči. Nakladatelství či literární agentura mohly věnovat větší pozornost korektuře.
A ještě jeden palec dolů pro nakladatelství - obálka je naprosto příšerná. Škoda, protože knížka se čte lehce a příjemně.

TheMelorry
26.03.2017 4 z 5

Kniha o znovu nalezení smyslu života po smrti milovaného manžele. S hlavní hrdinkou se ocitáme v Los Angeles, kam utekla před vzpomínkami a starým životem. V knize je L.A. a okolí velmi zajímavě popsáno, stejně tak Praha, město, kde hrdinka žije. Postavy jsou reálně vykresleny a celkově se kniha moc dobře čte.
Mě osobně se příběh moc líbil. Jedná se o nenáročnou, odpočinkovou a hlavně romantickou četbu na dlouhé večery.


Autorovy knížky

2015  80%Nadějné vyhlídky