Na západnej hranici

Na západnej hranici https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78911/na-zapadnej-hranici-78911.jpg 5 6 1

Kniha Na západnej hranici obsahuje dva romány známeho autora ságy divokého západu Louisa L'Amoura. Flint je jedno z dvoch mien, ktoré používa hlavný hrdina prvého z nich. Pod týmto menom sa vracia z civilizovaného východu USA na dovtedy divý západ. Nemilosrdná diagnóza, nevydarené manželstvo, dramatické udalosti z mladosti, to všetko ho núti vrátiť sa na staré miesta, ku ktorým ho viažu spomienky. Pomery sa však zmenili. Krajinu zaplavilo množstvo podvodníkov, najatých vrahov, obchodníkov s pôdou. Majitelia rančov, medzi nimi statočná Nancy Kerriganová, sa im statočne postavia na odpor. Vtedy sa zjaví Flint - muž, ktorý málo hovorí, no o to rýchlejšie strieľa .... V druhom románe je hlavným hrdinom Borden Chantry, skrachovaný chovateľ dobytka, ktorý musí živiť rodinu, a preto sa dá do služieb zákona. Svoju prácu si koná svedomito, je výborným strelcom a znamenitým stopárom. Navyše má neotrasiteľný zmysel pre spravodlivosť a je nepodplatiteľný , takže mu neunikne ani záhadný zločinec, ktorý mu za možnosť úteku ponúka lákavý úplatok.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Flint, Borden Chantry , 1960


více info...

Přidat komentář

Luigi1
22.07.2020 5 z 5

První román se jmenuje Flint.Málo kterému muži se podařilo dvakrát utéct z vězení jako jemu,ale James T.Kettllem utekl.Pod jednim ze dvou jmen které používal bylo Flint..Pod tímto jménem se vrací domů.Nevydařilo se mu manželství,které vrcholí najmutím muže aby Flinta zabil.Nepodařilo se.Flint měl mimo jiné úhlavního nepřítelé v podobě Baldwina,který formuje partu zabijáků,která má Flinta zabít.Když si tuto povídku přečtete tak se dozvíte mimo jiné,jak Flint alias Kettleman bojoval nejen s nepřáteli ale i s velkými bolestmi žaludku.
Druhý román se jmenuje Borden Chantry.
Zde je hlavní postava šerif jménem Borden Chantry.Když ohledával mrtvého tak zjistil,že to byla úkladná vražda.Teď se rozvíjí pátrání.Kolem zavražděného je hodně nejasnostní a záhad a je na šerifovi aby na to přišel.

Autorovy další knížky

Louis L'Amour
americká, 1908 - 1988
2000  77%Sackettova zem
1992  85%Vzdálené modré hory
1993  89%Jubal Sackett
2005  87%Osamělý jezdec
1992  89%Hondo