Na sto kusů

Na sto kusů https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246960/bmid_na-sto-kusu-246960.jpg 4 56 19

Inspirativní příběh o ztrátě, lásce, odpuštění a hledání toho, co je v životě důležité. Gina Bellamyová se musí vypořádat s mnoha těžkými situacemi, čelí zákeřné chorobě i rozpadu manželství. Zůstane sama a začíná znovu v malém bytě, takže se rozhodne ponechat si z bývalého života jen sto věcí. Co se dostane na Ginin seznam a čeho se zbaví? Třídění je bolestné, ale očistné. Gina bojuje a nachází v sobě víc síly, než si myslela. Přestože zakouší zármutek, není kniha románem pochmurným, ale povzbudivým, jenž nutí k zamyšlení.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

A Hunder Pieces of Me , 2014


více info...

Přidat komentář

micha-ella
04.04.2021 2 z 5

Přítomný čas! Ach ouvej! Podrobné popisy stovek předmětů v domácnosti, co kdo koupil, dostal, našel a pak co vyhodím, daruji, prodám... opakování, omílání, přeskakování... Prostě mě to vůbec nebavilo.

Lucieenka
05.11.2020 5 z 5

Na začátku knihy jsem to chtěla zabalit, ale řekla jsem si že pár stránkám dám ještě šanci. Nakonec jsem se do té knížky tak začetla, že jsem chtěla vědět víc a víc. Líbilo se mi, že knížka poukazuje na to, že si máme užívat okamžiků života, běžných maličkostí, které máme. A být tady a teď. Protože o tom je život.


Havree
23.07.2019 2 z 5

Samý seznamy všude, máš rakovinu a za chvíli umřeš... Tk si udělej seznam věcí, co chceš udělat a máš to. Tohle ani není o seznamu spíš o životě jedné normální ženy. Právě je po rozvodu a kniha je spíše o tom, jak se s tím vyrovnává. Měla jsem problém se začíst, je to příběh ze světa dospělých... Co to s sebou přináší a jak se vyrovnávat s bolestí.

barynka15
26.03.2019 5 z 5

Krásný příběh, který nás seznámí s hlavní hrdinkou až do hloubky. Člověk by chtěl, aby vše dopadlo, tak "jak má". Jenže on si ten život hraje podivné hry. Cením si na knize, že to není romantický kýč, ale praktická ukázka hořkosladkosti všedních dnů. Vřele doporučuji.

magnolia
16.01.2019 4 z 5

Rovnou se přiznám, že ta 4. hvězdička je za toho chrta (jakmile se objevil, ožila jsem :) Do knížky jsem se pustila na doporučení, nelituji toho. Je tu mnoho témat k zamyšlení i pro inspiraci, zvláště pokud se chystáte renovovat dům (nejlépe hodně historický) nebo zbavovat se různých zátěží (materiálních i vztahových) z minulosti. Hrdinka je z těch, které si moc nevěří, trápí se oprávněně i zbytečně, ale je odhodlaná a optimistická. Příběh je hodně citový a pocitový, je také o lásce a přátelství (není to však červená knihovna). Některé části by mohly být méně rozvláčné, ale je to taková kniha na pomalé prožívací čtení - nebojte se anotace a čtěte. (Na konci jsou různé přidané zajímavosti od autorky).

SmisekIvuska
13.11.2018 4 z 5

Příjemná kniha. Člověk tuší, jak to asi dopadne a přesto ho něčím překvapí. Musím říct, že jsem od knihy moc nečekala, ale nakonec mě vtáhla do děje a já musela číst a číst. A rozhodně není z těch, které ve vás nic nezanechají...

Dresia
28.07.2018 1 z 5

Nepochopím, jak někdo dokáže napsat 500 stran o ničem.

vikina75
08.01.2017 5 z 5

Kniha je krásně napsaná, vyloženě jsem si užívala chvilky s knihou a jak se blížil konec, vyloženě jsem si jí dávkovala. Citlivě napsané, je v ní všechno. Takový je prostě život. Dávám všechny hvězdy

lenkaabooks
05.12.2016 4 z 5

Příběh o zklamání a naději. O nemoci a možném uzdravení. O bolesti z lásky a o nové lásce. A taky o dětech a především o psech. A v první řadě o třídění krabic se vzpomínkami. Které si nechat jen v srdci a které poslat dál ? No a nakonec zjistit že k životu potřebujeme třeba jen těch 100 věcí a pár fotek :-)

Acquenta
28.04.2016 5 z 5

Tato kniha mě zasáhla přímo do srdce. Opravdu citlivý příběh, pěkně napsaný, prolínání minulosti s budoucností se mi moc líbilo a protože miluji chrty, dávám všechny hvězdy :-)

iva23
11.04.2016 3 z 5

Ač to není můj oblíbený typ literatury, knížka se mi trefila do nálady, takže jsem ji přečetla naráz a bavilo mě to.

bookcase
05.03.2016 5 z 5

Úžasná kniha, dojemný román plný naděje.

Ria2
07.02.2016

Moc hezká kniha. Nutí čtenáře k zamyšlení.
Užívat si obyčejné chvilky dne a radovat se z maličkostí.

Ita
30.01.2016

Nejlepší kniha poslední doby.
Trochu mi vadilo skákání do minulosti a přítomnosti. Ale bez něj by příběh nedával smysl.
Knihu jsme nemohla odložit, zamilovala jsem si ji. Hlavně Buzz je příjemným oživením děje.
Jen mě mrzí, že to neskončilo happy endem. Klidně mohlo, na sympatiích ke knize by to vůbec neubralo.
Tohle je život.
Teď.
Teď.
A teď.

kika 13
28.01.2016 5 z 5

Nemusím dělat všechno najednou.Stačí mi jen prožít dnešek a udělat ho nejlepším jaký dovedu.
Román je opravdu velmi zajímavý,místy smutný všude,ale dýchá chuť žít a mít rád věci,kamarádku maminku a vlastně život.Hlavní hrdinka Gina dostala od života naloženo jak dobrého tak i smutného.Bojovala a bojuje až do konce románu vlastně je to pro čtenáře takový otevřený konec.
Někdy vstoupí lidé do tvého života v podivnou dobu a ty nevíš proč,jenže pak vyjde najevo,že jsou to v daném okamžiku přesně ty PRAVÉ osoby.

evikt
23.09.2015 5 z 5

Bajecna kniha ze zivota, o vztazich i nemocich, o detech i psech, vztazich s rodici.. Nebyla nijak preslazena a trochu jsem se inspirovala tridenim nepotrebnych veci, ktere mi doma lezi :)

JanaDor
17.08.2015 4 z 5

Kniha se dobře četla. Příběh je pestrý a zajímavý, prostě ze života. Je to o poznání sama sebe a o odpuštění. Zamilované scény byly jemně přeslazené, ale těch bylo málo. Gina mi byla přes svou nesmělost sympatická. Při čtení jsem dostala chuť vyhodit několik věcí z obýváku. Máme moc hrníčků a skleniček, které vůbec nepoužíváme. Také máme v plánu malovat, doufám, že provětrám obývák a bude otevřenější, volnější a prostornější pro naše pohodlí. Přesně tak na mě působila i tato moc hezky povedená kniha o obyčejně neobyčejných věcech, které se dějí v životě.

Adliczka
13.07.2015 5 z 5

Za me super, krasny pribeh. stridani casovych rovin bylo fajn oziveni. Podobny pribeh jsem nedavno take zazila (az na tu rakovinu), takze to pro me bylo docela zrcadlo.
Kazdopadne doporucuji.

MartinaF
11.07.2015 4 z 5

Moc krásný příběh. Sice jsem od něj čekala něco jiného, ale líbil se mi. Rozhodně je to opravdu inspirativní příběh, abych se zamyslela, kterých sto věcí je pro mě opravdu důležitých. Určitě by to nebyla lehká volba rozhodovat se, co si ponechám a co půjde pryč. A co jen věci, dalo mi to spoustu dalších podnětů k tomu, abych si užívala přítomného okamžiku.

Štítky knihy

přátelství láska ženy nemoci stěhování vyrovnání se s minulostí

Autorovy další knížky

Lucy Dillon
anglická
2015  74%Na sto kusů
2022  75%Nečekaná lekce lásky