Na stárnutí nemám čas

Na stárnutí nemám čas https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512099/bmid_na-starnuti-nemam-cas-wDO-512099.jpeg 4 22 3

Mila se chystá oslavit šedesátku v naprosté spokojenosti. Má spoustu přátel, prosperující firmu, je singl a má dvě dospělé děti.I když o jejich dospělosti začne mít vážné pochyby. Znenadání se k ní totiž nastěhuje syn s nevychovaným psem a zanedlouho i ubrečená, těhotná dcera. Mile nezbude nic jiného, než stárnutí odložit.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Älter werde ich später


více info...

Přidat komentář

BARBARRKA
05.12.2023 5 z 5

Velmi příjemné čtení. Hrdinka není zrovna "standardní" šedesátnice, ale jak já ji rozumím ! Je tu humor, přiměřený nadhled a pragmatický postoj k životu a mateřství a také laskavé srdce...... i když se to občas snaží skrývat. Neúspěšně.
K německým autorům mám kladný vztah, zejména kvůli Hansi Falladovi. A pak je tu Lion Feuchtwanger, Erich Maria Remarque, Karel May, Erich Kästner.... a další.
Takže ano, malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti, jak pravila moje bezdětná, pětkrát šťastně provdaná prateta.

Martule44
29.03.2023 5 z 5

Krásné, příjemné čtení, které mě několikrát rozesmálo a v závěru dokonce dohnalo k lehkým slzám. Uvědomila jsem si, že ani vyšší věk vám nezaručí poklidné stáří, ale dokáže do života přinést adrenalin, nejistotu, lásku, ale i uvědomění si samu sebe a v mnohém prozření.
Byla to fajnová, oddechová kniha :-)


Danago
21.03.2023 3 z 5

Knihy německých autorů moc nečtu, většinou mě tak úplně nesedí. Ale občas některou vyzkouším . Bohužel u této knihy se mi opět potvrdilo , že tento styl psaní není úplně pro mě. Mila i celá její rodina, přátelé a v neposlední řadě její hodně zvláštní možná na mě volnomyšlenkářský život v minulosti to vše na mě nepůsobilo moc sympaticky. Což byla asi příčina, že jsem si knihu příliš neužila. Nedokázala jsem se s hlavní hrdinkou většinou ztotožnit. Ale když přišlo na její děti a její vztah k nim , tam jsem ji úplně chápala. A na konci jsem věděla přesně jak se cítila.
Vztahů mezi mužem a ženou je v této knize hned několik a jsou dost komplikované , i když takový je prostě život. Myslím , že si kniha své čtenáře najde má spád a pořád se tu něco děje. Takže nudit se určitě nebudete a na některých místech se i zasmějete a myslím, že i dobře pobavíte. Kniha je napsána s nadhledem a humorem.
Jen můj šálek kávy to tentokrát není.

Autorovy knížky

Lioba Albus
německá, 1958
2023  72%Na stárnutí nemám čas

Kniha Na stárnutí nemám čas je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce50x
Chystám se číst17x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x