Na rozhraní

Na rozhraní https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324507/mid_na-rozhrani-hIt-324507.png 4 15 3

Po mimořádně úspěšné knize Povaha změny, v němž se kolektiv odborníků pod edičním vedením egyptologa M. Bárty, historika M. Kováře a vojenského specialisty O. Foltýna zamýšlí nad palčivými otázkami současné doby, připravili editoři další titul se stávajícími i novými spoluautory. Druhý svazek nabídne mimo jiné úvahy o vývoji a povaze kapitalismu v Evropě, o soumraku moderního státu, o právním státě či o tzv. ekonomické bezpečnosti, zamyšlení nad tím, zda Evropa stanula na prahu válečného konfliktu, zcela aktuální stať věnovanou Brexitu, jakož i studie o klimatických změnách a dalších tématech. Autorský kolektiv druhého svazku: Miroslav Bárta, David Batěk, Václav Cílek, Dana Drábová, Roman Fiala, Otakar Foltýn, Petr Gazdík, Karel Havlíček, Pavel Holländer, Pavel Kohout, Stanislav Komárek, Martin Kovář, Jakub Landovský, Milan Marko, Vladimír Mařík, Aleš Michl, Václav Moravec, Jiří Padevět, Petr Pokorný, Martin Riegl, Karel Řehka a Matyáš Zrno.... celý text

Přidat komentář

chamyl
07.06.2018 4 z 5

Různorodé úvahy o světě a společnosti s velmi proměnlivou úrovní zajímavosti. Pokud bych měl hodnotit jednotlivě, tak bych určitě využil celou škálu od jedné až po pět hvězdiček.
Překvapivě na mne působilo, že problémy s těžkopádností textu, občas hraničící až se samoúčelnou komplikovaností, jsem častěji registroval u akademicky aktivních osob, které přitom mají předávání informací v popisu práce, zatímco lidé "z praxe" se dokázali vyjadřovat zajímavě a přitom čtenářsky svěže. Nemám teď přitom na mysli hodnocení kvality samotných myšlenek, ale způsob jejich předávání.
Každopádně je dobře, že tato kniha vznikla a umožnila čtenáři další pohled na náš svět, tentokrát z české perspektivy.

milan2310
09.08.2017 5 z 5

Velmi zajímavé čtení. Příspěvky několika málo autorů mě sice "nesedly", ale celkově jde o povedenou knihu.


jprst
13.01.2017 5 z 5

Velice působivá kniha už jen proto, že nepoužívá obvyklá populistická vyjádření většiny našich současných politiků, ale střízlivě a uvážlivě hodnotí současnou situaci především v Evropě. Zvláště část věnovaná Brexitu dává námět k přemýšlení, jaký bude další vývoj EU.