Na prahu lásky

Na prahu lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79737/bmid_na-prahu-lasky-f1L-79737.jpg 5 13 5

Přidat komentář

barunka66
13.11.2020 5 z 5

Když je ve čtenářské výzvě kniha básní, tak pro mě jasná volba. Jenom jsem ji nemohla sehnat. Svůj výtisk z r. 1984, na který jsem si vystála frontu před knihkupectvím, jsem někomu půjčila a nevrátil se mi. Nenašla jsem už ani ten na průklepáku psaný opis, který mezi námi mladými koloval. Dívčí, něžné, bolavé, pravdivé - i po těch letech. Ale hodně jsem si jich pamatovala zpaměti - třeba tuto (snad to tak nějak je)
Slzičky slzy
změňte se v oblázky
aby vás ucítil
kdo po mně šlape
aby šel jemněji
než umřu z nelásky.
Autorka, pro nás "Markétka", letos zemřela. Děkuji.

Litocha
13.12.2019 4 z 5

Tyhle verše jsou takové dívčí. Někdy trošku naivní, s opakujícími se náměty, dost se v nich objevují velká slova. Mám raději, když se s nimi spíše šetří, ale tady mi to ani nevadí. Poezie krásně plyne, působí upřímně, je citlivá, je v ní ukryta spousta – často hořkosladkých – pocitů. Nejvíc si ji asi užijí poprvé zamilovaní (či poprvé zklamaní), ale i mě stále ještě oslovuje podobně jako před více než dvaceti lety, kdy jsem ji četla poprvé.


Chesterton
16.08.2018 5 z 5

Verše, které se musí dotknout snad každého trochu citlivého srdce. Pro mě básně nejen o lásce k člověku. Jak se píše na přebale: do světa, který je vymknut ze svých kloubů přichází dětsky čistý a zrale rozumný i tvrdohlavě věřící hlas jako něco bytostně potřebného.

TaLu
29.07.2015 5 z 5

Slova, která napsala ona, ale jsou zpěvem mého srdce.
Myslím, že poezii vlastně nerozumím, ale kdysi, před mnoha lety, jsem otevřela tuto knihu a zjistila jsem, že autorčina slova přesně vystihují mé myšlenky.
Hluboké, krásné, srozumitelné....

Marceles
25.01.2015 5 z 5

Verše a myšlenky, které mě provázely obdobím mých prvních lásek ... krásné, krásné, krásné ... dodnes si některé úryvky pamatuji, přestože knihu jsem v průběhu let někde zašantročila.
Upřímně doporučuji jako četbu k přemýšlení všem šťastně i nešťastně zamilovaným jakéhokoli věku, i těm, kteří jinak poezii vůbec nečtou.