Na památku černá

Na památku černá https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11817/na-pamatku-cerna-11817.jpg 5 57 19

Psychologický thriller vypráví dramatický příběh matky, které byla před dvaceti lety unesena a zavražděna dcerka. Hrdinka se podruhé vdala, založila novou rodinu, ale na své první dítě nikdy nezapomněla! V době dvacátého výročí narozenin unesené holčičky se v rodině a blízkém okolí začínají dít podivné věci, které naznačují, že první dcera je naživu. V atmosféře strachu a obav o život druhé dcery podniká hrdinka všechno možné, aby svou rodinu zbavila hrozícího nebezpečí. ... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Avon Books New York , 1991


více info...

Přidat komentář

Databáze.knih
03.01.2024 5 z 5

Psychologický román začínající scénou, jak klaun s rolničkami vesele odvádí do lesa šestiletou Hayley Cordayovou. Pak nás autor přenáší o mnoho let později. Čas ránu nezahojil, ale matka Hayley, dnes již Karolina Webbová žije nový život naplněný manželem Davidem a jejich dvěma dětmi. Jednoho dne zaslechne slaboučké "Mami?" Šílený démon minulosti se vkrádá do Karolíny. Začínají se dít věci, které Karolínu přivádí o zdravý rozum. Opět má před očima Hayleyno spálené tělo bez hlavy. Začínají ale i umírat lidé, kteří byli nějakým způsobem spojeni s osudem H....

danielosbourne
23.07.2023 4 z 5

Už dlouho jsem nečetl knihu, pokud vůbec někdy, kde by snad v každé kapitole byl někdo zavražděn, postřelen nebo upálen...takže obětí je v téhle knize jak na kostele.
Ačkoliv mi ze začátku trvalo celkem dlouho, než jsem se začetl, tak ve výsledku jsem rád, že jsem na tuhle knihu náhodou narazil ve výprodeji v knihovně. Za těch 5 korun totiž rozhodně stála.
Napínavý psychologický thriller, který se chvilkami tváří mysteriózně, ale ve výsledku přijde s překvapivě rozumným finále.


m_martina
13.05.2023 5 z 5

Tuhle knihu bych mohla označit jako překvapení roku. Je výborná, napínavá a musím říct, že předčila moje očekávání. Doporučuji.

uzivatel83509
19.02.2023 5 z 5

Na památku černá... musím tedy říct, že knize jsem zprvu kvůli obálce, roku vydání a také kvůli napsanému obsahu, moc nedávala...říkala jsem si: " ta asi bude nic moc"... a pak se to stalo... začala jsem číst a kniha mě tak strhla už od prvních stran, že se nedala odložit... napínavé čtení, neustále záhada či vražda... kniha ve mě něco zanechala, určitě na ni nezapomenu.. :-)

Čmeláček
24.05.2022 5 z 5

Výborná kniha, o které by se mělo vědět víc. Nemohl jsem přestat číst!

petra5232
05.06.2020

Tuto knihu mi doporučila bývalá tchyně, že se moc pěkně čte. Co moc pěkně! Je téměř nemožné přestat číst! Strhující příběh.

michterhel
29.04.2020 5 z 5

Knihu jsem četl asi před 8 lety. Pamatuju si, že jsem ji tahal všude sebou, i na cestu autobusem do práce. V práci si ji všimla moje kolegyně, která sama o sobě tvrdila, že přečetla asi 6 knížek v životě, včetně povinné četby. Začetla se, a vrátila mi knihu za 3 dny, až ji dočetla. A já měl zatím absťák :-) Vzhledem k stále zavřeným knihovnám už několikátý den po ní na poličce pošilhávám. Po knížce, ne po kolegyni :-)

Fazolecek
26.10.2019 5 z 5

Škoda, že nemůžu dát víc hvězd. Tuto knihu jsem měla dlouho v knihovně aniž bych tušila, že to může být jedna z nej =) Nevím co napsat abych nepoužila spoiler. Celá kniha od začátku až do konce je jedno velké napětí, žádné obkecávání, žádná omáčka...Dokonce jste ochotni začít věřit na duchy a nadpřirozeno =D a konec? Neřeknu =D

85098211
15.03.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala na základě komentářů zde - a připojuji se k nadšení ostatních :-). Kniha je čtivá, příběh strhující. Byla jsem jím pohlcena hned od první stránky až do konce, který je nejen překvapivý, ale hlavně šokující. I já jsem přemýšlela stále dokola, kdo - proboha - za tím vším může stát?! Kdo páchá všechny ty krutosti? A myslím si, že pachatel se uhodnout nedá. Možná až na úplný závěr, kdy se čtenáři postupně začínají odhalovat souvislosti a podrobnosti, které byly do té doby nepochopitelné - potom by se určité podezření mohlo objevit. Anebo taky ne ;-). Za mne jednoznačné doporučení!

v.kalabova
26.02.2018 5 z 5

V rámci čtenářské výzvy jako kniha poprvé vydaná v roce mého narození. Výborná záležitost. Člověku to pořád šrotuje - tak jak to je? Dělá to někdo? Je to duch? Konec parádní, myslím, že nikdo to nemůže čekat. Pořád se divím, jak je možné, že takový skvost není známější... nebo třeba zfilmovaný?

Rombaldi
14.03.2017 5 z 5

Ta to kniha mě velice mile překvapila.

I když od první kapitoly šlo citelně cítit, že to psala žena rodinného typu, tak jsem to četl jedním dechem až dokonce.

Čtivé to je v první řadě proto, že člověk ani skoro netuší, kdo zatím vším stojí.

Konec měl rychlí spád a hodně na mě zapůsobil palec nahoru.

Damato
23.05.2015 5 z 5

Nikdy jsem nebyla na detektivky, jsem sama od sebe netrpělivá a nikdy nevydržím, aniž bych se podívala na konec a tím detektivka pozbývá na dramatičnosti. Ale tady jsem sedla, četla, četla a byla jsem ohromená, jak jsou detektivky napínavé čtení.Moc hezky napsané, moc hezky čtivé .

kaja.marik
29.01.2015 5 z 5

Velice dobra knizka. Plne se pripojuji ke komentarum nize. Chvili jsem vahal, jestli to nebude knizka spis pro holky (skoro vsechny postavy jsou zeny), ale je to unisex :)

Cetl jsem ebook a tam bylo velice divne sklonovani jmena "Lucy". Poprve to prekvapilo (proč autorka píše o Lučině?), ale dalo se na to zvyknout.

kneslova
18.08.2014 5 z 5

Velice čtivá detektivka, stránky plynou a nelze se odtrhnout. Krásně tajemné a strašidelné. Konec nebyl zcela podle mého gusta, ale za samotný příběh a styl vyprávění dávám 5 hvězdiček.

Neri
03.08.2014 5 z 5

Překvapivě dobrý psychothriller, bez doporučení bych mě asi nikdy nenapadlo si ho přečíst. Pokud hledáte knihu, která se rychle a snadno čte, dokáže udržet napětí od začátku do konce, překvapí svým rozuzlením - pak Na památku černá je přesně to pravé čtení. A je potvrzením toho, že se vyplatí čas od času sáhnout po starší a "neprofláknuté" knize, mnohdy je to výrazně lepší volba než všechny nové bestsellery. Výborná autorka, velká škoda, že u nás jiná její kniha nevyšla.

Lucy
04.11.2012 5 z 5

super napínavá,čte se jedním dechem-doporučuji

wiksi3
03.09.2012 5 z 5

Naprosto nejlepší knížka kterou jsem četla. I když není tak tlustá :-) je velice záživná a nedá se odložit. Nejvíc mě však překvapil konec :-).

jakubkec
04.06.2012 5 z 5

Naprosto uzasna kniha! Kazda kapitola neco noveho prinese co vas naprosto sokuje a v nekterych pripadech mi opravdu naskocila husi kuze a konec me skoro rozbrecel. Zatim nejlepsi kniha co jsem kdy cetl. Doporucuji precist

Hanka1
22.07.2011

skvělá kniha,plná napětí a překvapení.Při čtení mi běhal mráz po zádech.

Štítky knihy

únosy dětí kriminální thrillery zmizení dětí

Autorovy knížky

Carlene Thompson
americká, 1952
1994  92%Na památku černá

Kniha Na památku černá je v

Přečtených81x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených8x
Knihotéce52x
Chystám se číst25x
Chci si koupit4x