Na loveckých stezkách

Na loveckých stezkách https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265478/bmid_na-loveckych-stezkach-oKW-265478.jpg 4 1 1

Výbor z literatury o přírodě přináší po vzpomínkovém úvodu miniaturní portréty stromů ruského lesa, záběry zvířecích příběhů, zachycené na loveckých stezkách, miniaturní životopisy ptáků - hlasů země a přibližuje Kavkaz,Tajmyrskýpoloostrov a Kaspické moře.

Přidat komentář

Marekh
06.04.2018 4 z 5

Citáty z knihy, které mne oslovily:

První a hlavní povinností spisovatele je, aby byl nestranným a pravdivým svědkem, zobrazitelem své epochy, zobrazitelem neopakovatelné doby, kdy se před našima očima měnil svět. Spisovatel umělec musí říci své slovo o vlasti našeho lidu, o rodné zemi - o našich polích a lesích, o velkých řekách i malých říčkách a jejich milé kráse plné poezie. Patří se vzpomenout i našich otců a dědů, kteří žili na ruské zemi a vytvořili bohatý jazyk, jimž píšeme a mluvíme a jehož velikou sílu nyní poznal a pocítil celý svět.

Pro osud, vkus a povahu každého člověka má obrovský význam jeho dětství, prostředí, v němž žil, byl vychováván a vyrůstal. Slova, která slyšíme od svých matek, barva oblohy, kterou jsme spatřili poprvé, cesta ubíhající do dálky, zarostlý břeh řeky, kadeřavá břízka pod oknem rodného domu zůstávají v naší paměti navždy.

Autorovy další knížky

1987  80%Rok v lese
1978  80%Hlasy Země
1978  80%Na loveckých stezkách
1952  0%To vše jsem viděl
1979  0%Dětství a jiné povídky

Kniha Na loveckých stezkách je v

Přečtených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x