Na Cypřišovém jezeře

Na Cypřišovém jezeře https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49061/na-cyprisovem-jezere-49061.jpg 4 4 2

Citlivý, hluboký román sleduje osud mladé ženy před 1. světovou válkou. Spokojené manželství slibuje zažít šťastný život, brzy se však ukáže, že svět je plný násilí, a manželé ve stínu válečné hrozby pochopí, kde je jejich pravé místo.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Český spisovatel
Originální název:

A Place Called Sweet Shrub


více info...

Přidat komentář

Ronny97
05.07.2023 2 z 5

V téhle knize mi vadilo tolik věcí
Nijak nezlehčuju situaci a dobu, ve které se příběh odehrával, ale aby se celou knihu řešilo, jestli je Jeremiáš černý nebo bílý, a to, jak Josh Lucy neustále říkal holčičko. No myslím, že jednou mi to stačilo.

Znedla
06.04.2019 4 z 5

Lucy je mladé pohledné děvče, které žije v Bonhamu se svou matkou a tetičkou Catherine.
Dříve pracovala jako učitelka, ale vrátila se domů a vypomáhá své matce v železářství. Pomýšlí i na sňatek, jen neví koho si z volných Bonhamských mužů má vybrat. A tu znenadání přijíždí Josh, dávný přítel s kterým si dlouho jen dopisovala. Josh se Lucy dlouho dvoří až nakonec dojde ke sňatku po kterém si Josh Lucy odváží k Cypřišovému jezeru, kde si hodlají koupit dům a natrvalo se usadit. Bohužel situace v městečku Sweet Shrub, kde Josh chce nastoupit jako učitel je opravdu velmi vážná. Napětí mezi "bílými" a "černými" obyvateli jednoho dne přeroste ve vzpouru...

Ač se jedná o druhou knihu z trilogie, nevadilo, že jsem první díl nečetla.
Kniha je velmi čtivá a příběh opravdu velmi zajímavý.


Autorovy knížky

1995  70%Na Cypřišovém jezeře