Na čem si stojím...

Na čem si stojím... https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415829/bmid_na-cem-si-stojim-EK8-415829.jpg 4 17 3

Přidat komentář

Hobo
19.07.2019 4 z 5

Knihu jsem začal číst s představou, že hlavním tématem v ní je poznání lékaře, jaké to je, když se stane pacientem a stane se součástí zdravotnického systému z druhé strany. No, trošku to je i o tom, ale hlavní pozornost je upřena na pocit odcizení vlastní nohy. Zpočátku jsem měl pocit, že pan doktor se nějak příliš pitvá, stále o tom filozofuje a popisuje v zásadě vlastní strach, ale pak jsem si uvědomil, že píše vlastně o přímém opaku toho, co já mám plně zažito; však to také zmiňuje jako opak fantomových pocitů při ztrátě končetiny, kdy cítíte něco, co už nemáte. A tady to začalo být pro mne vysoce zajímavé.

romana3473
29.05.2016 4 z 5

Kniha psaná z druhého břehu - Doktor se stává pacientem...
Prvotní strach z celkového pojetí knihy opadá hned na prvních stránkách, kde nechybí vtipné prvky, a navzdory neustávajícímu filozofování nad svým zraněním a obavám, je to stále ten energický a osobitý Oliver Sacks.


Muflonius
30.09.2013 5 z 5

Je zajímavé slyšet příběh doktora, který se stal pacientem a pohlédl na svět z druhé strany teploměru. Pokud je to neurolog známý svými knihami o zvláště zvláštních případech, vznikne díky toho ojedinělá kniha, která je nejen dílem vědce, ale i člověka. Je to pohled do hlubin člověka, kterému se stalo něco nepochopitelného a popisuje jeho boj o uzdravení. Tato kniha je také plná filozofie života a uvědomění si sebe sama. Jsem potěšen.