Na antidepresivech o antidepresivech

Na antidepresivech o antidepresivech https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521589/na-antidepresivech-o-antidepresivec-pT5-.jpg 5 3 2

Léky proti depresím z pohledu jejich uživatelů. Rozhovory s lidmi, kterým tzv. antidepresiva vstoupila pod vlivem různých okolností do života. Rozhovory vedla a sepsala Kateřina Kudláčová a vydal Fokus Praha v edici Marco Cavallo.

Přidat komentář

Viwi
19.11.2023 5 z 5

Tohle bylo nesmírně zajímavé čtení, je to náhled do hlavy lidem, kteří dlouhodobě berou nebo brali antidepresiva. Kniha je určena zejména lidem, kteří trpí nějakými psychickými poruchami a problémy, jako uvědomění, že každá cesta za duševním zdravím je individuální, různě dlouhá a různě komplikovaná, a že užívání antidepresiv není něco, co by někoho společensky jakkoli shazovalo. Byť je to bohužel stále takové tabu, o kterém se moc nemluví. Zase si s knihou člověk víc a víc uvědomuje, že být zdravý (po fyzické i psychické stránce) je to největší štěstí v životě, a měli bychom si toho vážit. Zároveň si myslím, že kniha je důležitá i pro lidi, kteří s antidepresivy zkušenosti nemají, protože si (samozřejmě ne úplně naplno) můžeme alespoň nějakou měrou uvědomovat rozsah utrpení lidí s psychickými potížemi. Zajímavé je, jak moc jsou tyto problémy ovlivněné i geneticky. Doporučuju přečíst!

Beebee
13.09.2023 5 z 5

Kniha plná vlastních zážitků s léky. Popisuje zápas o to, jak je přijmout a nemít z toho pocit selhání, bohaté zkušenosti pacientů různých diagnóz. Co antidepresivum dává a co bere? Jaký je to pocit nasadit je a jaký po delší době je opět vysadit? Jak se mění přístup psychiatrů k nutnosti užívat je a vztah k pacientům. Jak vypadá boj s depresí a úzkostí jako celoživotní výzva. Kniha je velmi úpřimná a velmi otevřená. Kohokoliv se tot téma týká, neprohloupí, když si jí přečte. Za mně výborný počin na poli českých knih.


Autorovy knížky

2023  93%Na antidepresivech o antidepresivech

Kniha Na antidepresivech o antidepresivech je v

Přečtených3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x