Hmlový ostrov

Hmlový ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497392/bmid_myslomagovia-hmlovy-ostrov-uIR-497392.png 4 7 3

Mysľomágovia série

1. díl >

Mysľomágovia – Hmlový ostrov je kniha určená milovníkom tínedžerskej literatúry a fantasy literatúry. Hlavnou hrdinkou príbehu je sedemnásťročná Ellis Seedová, ktorá ešte donedávna bývala so svojou tetou Pyrrou a o tajomstvách mysľomágov nemala ani len tušenia. Dvere do sveta, v ktorom vládne sila mysle, sa Ellis otvoria príchodom na Insulu Nebulu, kam sa dostane spolu so svojou najlepšou kamarátkou Olwen v rámci študijného pobytu. Vďaka consuasorovi sa Ellis pokúsi objaviť svoju skrytú mysľomagickú schopnosť.... celý text

Přidat komentář

Hanulka
26.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Kdo sleduje mé recenze a kdo je čte ví, že většinou neřeším vzhled obálky, pro mě je důležitá anotace, ta u me rozhoduje, zda po knize sáhnu nebo ne a zároveň, když mě naláká na knihu něčí recenze.
Ale velká většina z vás dává na první dojem z obálky a taky musím říct, že vizual knihy je wow. Obálka na dotek je příjemná a vzhledově přiláká. Autorka si na tom obzvlášť dala záležet a nejen na obalce, ale samotnému vnitřku, který též působí krásně a promyšleně, oceňuji u každé kapitoly obrázek a i to, že si vše autorka dělala sama. Zároveň mapa. Člověk se hned lépe zorientuje když navštívi Akademii a zároveň autorka použila moji oblíbenou barvu a to fialovou

A teď k samotnému příběhu.
Mladá Ellis žila se svou tetou, protože její rodiče zemřeli při autonehodě a naše hrdinka vůbec netušila, že není jen tak obyčejný teenager.
Autorka nás hned na začátek zahalí tajemnem, kdy se Ellis ocitne v hořícím domě a sama neví, jak se tam dostala. Nakonec se probouzí v nemocnici, kde ji má nastarosti doktor Shahin. A zde začíná jízda plná tajemna, mágie a i lásky.

Hned na prvních stránkách jsem si oblibila doktora Shahina, nevím proč, ale jeho dojem na mě působil příjemně a v hloubi srdce jsem doufala že z nej autorla neudělá padoucha... Děkuji paní autorko.
Co se týká hlavní hrdinky Ellis, občas mě vytacela tím jak se chovala, chvilkami mi přišla rozumná a v zápěstí jako by to byl jiný člověk. Její reakce na zjištění, že existují Myslomagiovia by mohla být trochu jiná. Podle mě to vzala naprosto klidně. Na můj vkus.
Co mě jako romantickou duši dojalo, byl rozhovor Raye a Ellis, nebo spíš vice mluvil Ray, ale když na Ellis mluvil, vynořilo se moje mladé já, která byla dojatá a doufám, že ty slova myslel vážně.

Jde vidět že je to autorčina prvotina o tom žádná, ale kniha má potenciál, dokazala jsem se "premistnit" přímo do knihy, styl autorky je čtivý a zároveň děj nepředvídatelné a prostě nic není tak, jak se zdá
Věřím, že druhý díl nás překvapí a bude vymakanější.

Jediné mínus, které čtenář může z knihy vycítit je to, že se autorka nechala inspirovat HP, já teda sama nejsem fanoušek (omlouvam se všem, co zbožnuji Harryho Pottera), ja knihy nečetla a viděla jsem jen tři filmy, ale myslím si, že na příběh to nemusí mít žádný vliv.
Za mě je toto originální nápad, kdy autorka vymyslela i slova - v knize najdete i slovník, který je na konci knihy a na co nesmím zapomenout jsou Rozmazinove koláčky tety Pyrre, ty musím vyzkoušet

Za mě tuto knihu hodnotím moc kladně. Doporučuji přečíst a objevit nový svět fantasy.

Vaše KM

Vknihách
26.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Čítala som viacero recenzií. Často sa objavovali podobnosti s inými knihami tohto žánru. Ja však apelujem na upozorňovanie na originalitu, jedinečnosť a prepracovanosť.
Ak vás uchváti obálka, tešte sa na to, keď knihou budete listovať. Každá jedna strana je vyzdobená ornamentmi, začiatky kapitol majú malé ilustrácie k deju, nájdete tu mapku Insuly Nebuly aj samotnej akadémie Nebulosa. Veľkým prínosom je slovník Mysľomágie na konci knihy. Neraz mi pomohol zorientovať sa. Samotný príbeh sa mi veľmi páčil. Myseľ hlavnej hrdinky Eliss ma vcucla do deja a kniha sa mi odkladala ťažko. Od prvých stránok ma zaujal dej a zvedavosť so stupňujúcim napätím ma neopustili až do konca. Do sveta Mysľomágie nevhupneme hneď, aspoň na prvý pohľad,ale nabaľujúce sa otázniky postupne odhaľujú pravdu. Viackrát som zostala šokovaná, zaskočená zvratmi, najmä v druhej polovici príbehu. Mať tak 14(podľa mňa, kľudne by si knihu mohli čítať aj o 2 roky mladší ľudkovia) žeriem stránky bez dychu…a síce mám rokov (oveľa)viac, užívala som si to. Do detailov premyslený magický svet mysle, kameňov, ich význam v magickom svete,"tetovania" na spánkoch a dary mysľomágov, Nebulosa, výklad profesorov a vyučované predmety….proste dokonalosť! Čo sa týka postáv…bolo ich dosť,ale na takto vystavaný dej sa ani nečudujem. Bonus je, že som netápala kto je kto. Moser napísala skvelé charaktery, každý bol úplne odlišný, dokonca ani s menami som nemala problém(výnimočne). Ellis bola občas nestála vo svojich myšlienkach a skutkoch,ale povedzme si úprimne, málokto v jej veku by bol "hotovým človekom" vzhľadom na to, čím si prešla. Aj bez mysľomagického sveta by som dokázala jej detinské,histerické aj sebaľútostivé správanie tolerovať.
Mala som poznámku, že autorka napísala zvestovanie Ellis dr. Shahinom úmrtie jej rodičov veľmi necitlivo…po dočítaní som poznámku vyškrtla a vy tiež budete vedieť prečo,len sa do knihy smelo pustite. Viac fantasy kníh pre naše deti od našich autorov, prosím


Ahmose
23.07.2022 4 z 5

Ako prvé musím pochváliť nádherné vizuálne spracovanie tejto knihy. Farebne vyvážená obálka. Úvod každej kapitoly je zdobený jedinečnou ilustráciou a niektoré strany sú zdobené jemnými ornamentami. Dej knihy ako taký, je priamy, bez výraznejšich bočných dejových liniek a číta sa naozaj rýchlo. Jedná sa teda o ľahkú, oddychovú fantasy, ktorú môže bez obáv čítať aj mladší čitateľ. Jazyk je jednoduchý, obohatený o niekoľko úplne nových slov, ktorých zoznam nájdete v slovníku v zadnej časti knihy. Čo si na knihe cením úplne najviac, je originálny magický systém mysľomágie, ktorý až hraničí s vedou. Je vidieť, že si autorka dala záležať a všetko má premyslené do najmenších detailov. Na knihe, hlavne na postavách sa dá spoznať, že sa jedná o autorkin debut. Hlavná postava sa veľakrát správala detinsky a jej reakcie mi pripadali neuveriteľné. Tiež v tretej tretine knihy mi jedna kapitola nedávala celkom zmysel. Celkový dojem je ale dobrý a v sérii vidím okrem priestoru na zlepšenie aj veľký potenciál. Teším sa na pokračovanie.

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy další knížky

Viktória Moser
slovenská, 1989
2022  77%Hmlový ostrov
2022  90%Mysľomagický zimný príbeh
2023  60%Nočná mora

Kniha Hmlový ostrov je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce20x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x