My dva

My dva https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270716/bmid_my-dva-tYV-270716.jpg 3 73 22

Netradiční love story z pohledu muže Fisher a Ivy jsou spolu necelé tři týdny, ale už to vědí: jsou stvořeni jeden pro druhého. A že toho o sobě navzájem zatím moc nevědí, je naprosto podružné. Během dvanácti měsíců, které jim naprosto převrátí život naruby, zjišťují, že zamilovat se je jedna věc, ale lásku si udržet je trochu jiný boj. My dva spolu je ve své upřímnosti okouzlující, místy hodně legrační, místy zase dojemný román o životě a o lásce a také o tom, že spoléhat, že vše půjde vždycky hladce, je hodně ošidné. „Upřímná, vtipná, hořkosladká love story o tom, co se stane, když se ve vztahu zdánlivě všechno pokazí, ale doopravdy to tak vůbec není. Tohle je knížka se srdcem na správné straně.“ - Louise Candlish „I v mém věku stále ještě žasnu, když autor umí psát tak, že mi na jeho postavách najednou záleží natolik, že v jednu chvíli brečím jako želva a hned nato mě rozesmějí – a přesně tohle se mnou Andy Jones dělá.“ – Sun „Od téhle výborně napsané knížky je těžké se odtrhnout. Úplně mě sebrala.“ - Daily Mail... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

The Two of Us


více info...

Přidat komentář

Radimka
11.02.2024 4 z 5

Mně se to líbilo. Zamilování a těhotenství z pohledu chlapa. Občas jsem se smála, občas to bylo smutné - viz chladící postýlka, to jsem nevěděla, že existuje. Nenudila jsem se a dobře se mi to četlo, i když to nebyla žádná velká literatura....

kopretina100
05.10.2023

Kniha se četla dobře. Někdy láska, někdy smutné věci


Radimka
05.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Mně se to líbilo. Zamilování a těhotenství z pohledu chlapa. Občas jsem se smála, občas to bylo smutné - viz chladící postýlka, to jsem nevěděla, že existuje. Nenudila jsem se a dobře se mi to četlo, i když to nebyla žádná velká literatura.

Katka2382
13.04.2022 5 z 5

Jako jo,líbilo se mi to.
Sice mi kniha zpočátku připomínala spíš příručku pro nastávajícího otce,ale pak se to výrazně zlepšilo.
Jen teda Ivi mi občas lezla na nervy jak ho furt šponovala.
Jinak,za mě pěkný příběh,byl tam humor,sex,napětí i dojetí,co víc chtít.
Jo a nepřijde vám taky že ti angláni docela dost chlastaj???

BibaWithBook
08.08.2020 5 z 5

Tak tohle se mi hodne libilo. Pribeh plny vtipu, emoci, nic vyumelkovaneho.
Ono je opravdu strasne jednoduche se zamilovat, ale nejdulezitejsi je na vztahu pracovat, pecovat o nej a posouvat se dal.
Nicmene postava Ivy mi obcas lezla na nervy - pripadalo mi "Ja jsem tehotna, kdo je vic a vsichni okolo me skakejte". Na Fishera byla kolikrat neprijemna, nastvana a urazena aniz by k tomu mela padny duvod.

_Michelle_
09.09.2019 3 z 5

Rozvláčný a místy poměrně nudný příběh o dvou lidech, mezi kterými se toho zas až tak moc zajímavého neděje. Neřekla bych, že se jedná o love story z pohledu muže. Je to spíše love story psaná mužem, který se snaží psát tak, aby se to líbilo ženám, resp. snaží se psát to, co si myslí, že chtějí ženy číst. V knize je to však mnohdy cítit, jelikož jí chybí mužská přirozenost i energie. Závěr knihy sice gradoval, ale byl plný smutku, což jsem u tohoto typu literatury úplně nečekala, takže jsem byla nepříjemně překvapená. Sečteno, podtrženo, kniha by mohla být klidně o polovinu kratší a čtenář by o nic nepřišel. Znovu po ní už pravděpodobně nesáhnu a předpokládám, že na ni rychle zapomenu, jelikož kdybych tuto knížku nepřečetla, nic by se nestalo. Co dodat: "Obal je v tomto případě mnohem lepší než obsah".

Niky91
01.08.2019 1 z 5

Tak tohle byla ta nejhorší kniha, co jsem do této doby četla. Když jsem si četla, o čem má tato kniha být, tak jsem si říkala ok, to by mohlo být dobré. Ale vlastně vůbec nechápu, proč spolu ti dva hlavní hrdinové byli. Podle mého se k sobě vůbec nehodili a přijde mi, že je vůbec nic nespojovalo. Kladu si tedy otázky. Proč spolu teda byli? Jen kvůli tomu, že otěhotněla? Oběma hlavním hrdinům bych po přečtení vlepila facku.

crazyslunicko
21.06.2018 4 z 5

Podle názvu my dva a přečtění zadní strany s úryvkem knihy, jsem předpokládala, že se bude jednat o romantický román dvou zamilovaných lidí. O romantický příběh se jednalo možná v prvních kapitolách, kde do toho bušili, jezdili na výlety apod. Kniha, ale rázem změní úplně děj někam jinam a vlastně nám popisuje těhotenství krok po kroku a pocity, které z toho mají obě dvě hlavní postavy. Ačkoliv očekáváte poklidný závěr - porod a happy end, tak na náš čeká opravdové hořké překvapení, se kterým se hlavní postavy musí vyrovnat a překonat. Velice zvláštní příběh..

Mufka
14.05.2018 3 z 5

Ze začátku strašná nuda, poté, co hlavnímu hrdinovi sdělila Ivy tu "radostnou" zprávu jsem čekala, že se to trochu rozjede a taky že ano (ale správné je to slovo trochu), ale ne zas o tolik. V závěru jsem si i trochu poplakala, ale že by to byla kniha, kterou bych s čistým svědomím doporučovala, to ani náhodou.. škoda :-)

petra4080
06.04.2017 1 z 5

Příběh je velmi rozvláčný, na můj vkus je zde příliš mnoho myšlenkových pochodů, dost špatně se to čte.
Fisher mi byl od začátku nesympatickej, celé dílo je to dost naivní a tak nějak o ničem :-(

vevu26
22.01.2017 4 z 5

Kniha se mi velice libila, nejdrive to vypadalo ze to bude jen dalsi romanticka blbost o paru, ktery se do sebe zamiluje atd..., ale pokracovani pribehu i konec, me mile prekvapil. Zajimave také pro me bylo, ze pribeh byl vypraveny z pohledu chlapa :).

jluky
11.01.2017

Ľutujem, ja som sa nezačítala....

avalonek
10.11.2016 5 z 5

Nejdřív sem to nechtěla ani číst.Ale pak mě to tak chytlo,že jsem se od toho nemohla odtrhnout..Jeden krásnej příběh dvou lidí,kteří spolu teprve začínají a člověk vidí,jak to zvládají..V podstatě pravdivý..A moc hezký..Jsem spokojená

Samira
24.09.2016 3 z 5

Obálka knihy je prostě nádherná a celkově s anotací vábila. Vždy se moc těším na mužský pohled, který je mi svou přímočarostí mnohdy bližší. Taky však opravdu chyběl, jakkoli to mohlo být hezké. Celek byl nesmírně rozvláčný a dějově šlo o lovestory jiného typu. Ne mezi mužem a ženou, ale mapoval celé těhotenství.
Závěr byl však úžasný, cenný, otevřený a hořkosladký. Už pro něj kniha stojí za to.
Musím ji však hodnotit jako celek a tak se držím průměru.

warca
29.08.2016 3 z 5

Ivy mi byla neuvěřitelně nesympatická už od samého začátku. Kniha mě až tak moc nechytla, ale příběh byl celkem hezký.

jasmína
31.07.2016 3 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity, nedá se jí upřít čttivost, nemohla jsem přestat, v začátku jsem si i říkala, co z hlavní a mně ne moc sympatické hrdinky vyjde najevo, ale vše se tak nějak vysvětlilo a až na šílenou ztrátu, mi vße přišlo takové, že jsem to vlastně nemusela číst. Nevím, co nám tím autor chtěl vlastně říct.

anansie
08.04.2016 4 z 5

Taková příjemná oddechovka, místy i vtipná, místy bere za srdce.

mySaints
26.03.2016 2 z 5

No tedy, čekala jsem něco trochu jiného, myslela jsem, že budu číst o mladší generaci, zasměju se a možná i poučím. Kdybych věděla, že je to kniha vlastně o těhotenství, tak bych ji ani nezačala číst. Měla jsem chuť ji odložit, ale nakonec jsem ji dočetla do konce. Nevím, někdy jsem se až rozčilovala, jak byl hlavní hrdina nereálný a submisivní. A jeho přítelkyně se někdy chovala jak blbka. Prostě asi mám jiný pohled na vztahy a jelikož je tohle knížka vlastně jenom o jednom vztahu, tak mě akorát rozčilovala :D

bookcase
18.03.2016 5 z 5

Jedním slovem úžasné. Pohodové, milé, i trochu smutné. Přesně jako život sám. A líbilo se mi, jak ti dva začali svůj vztah "naruby" :)

aninka.b
22.02.2016 4 z 5

Velice hezký příběh, netradičně psaný z pohledu muže. Některé pasáže humorné, jiné zdlouhavé, další mě zase dohnaly až k slzám. Celkově je však kniha velmi zdařilá, zařadím si ji mezi své nejoblíbenější.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Andy Jones
americká, 1963
2015  64%My dva
2017  67%Henry + Zoe = Velké trable

Kniha My dva je v

Právě čtených3x
Přečtených104x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených4x
Knihotéce89x
Chystám se číst63x
Chci si koupit14x