My a hvězdy

My a hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174495/my-a-hvezdy-174495.peg 3 3 2

Kniha přibližuje pohled na vesmír od starověku po novověk. Je opsána srozumitelnou formou, vysvětluje pojmy a složení od nejjednodušších po složitější. Kniha je vhodná pro nejmladší generaci.

Přidat komentář

woita
29.05.2022 4 z 5

Pokud jsem o knize Kosmologie, dogmata a mýty tvrdil: "Dosti útlá, ale o to více fundovaná literatura s mnoha matematickými vysvětleními, která nemusí být pro všechny stravitelná, přesto obsahuje řadu detailů ... Na konci je dost srozumitelný slovníček pojmů, který pomáhá se vyznat v žargonu." Tak vězte, že obdobný popis lze vztahovat i na "My a hvězdy".
Kniha je určena možná mladšímu obecenstvu, ale nijak není nezajímavé i pro dospělejší. Dokonce si dokáži představit, že několikému z toho, co je v knize psáno, by nerozumělo ani dospělec, takže lze v klidu tvrdit, že kniha má určitý přesah napříč generacemi.
Kniha je nicméně určena těm, kteří se hlouběji zajímají o vývoj poznání vesmíru a světa kolem nás. Publikace obsahuje praktické ukázky z antického vědění a následných věků, včetně toho, jak daný úkaz vypočítat. Nejde tedy jen o poznání, že povrch země je kulatý, ale i něco takového, jako výpočet schwarzwaldova průměru či velikosti černé díry.

martas006
08.03.2017 3 z 5

Pěkné pro toho, kdo se o hvězdy zajímá.


Autorovy knížky

1995  67%My a hvězdy

Kniha My a hvězdy je v

Přečtených4x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x