Muži, kteří mě zkazili

Muži, kteří mě zkazili https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227668/bmid_muzi-kteri-me-zkazili-Euo-227668.jpg 1 16 9

Jsem Klára, Klára Staňková. Je mi dvacet sedm let a jsem promiskuitní... Není to nic, čím bych se snad chtěla chlubit, ale taky nic, za co bych měla strkat hlavu do písku, jak by většina pokrytecky morální společnosti ode mne zcela nepokrytecky očekávala. Je to prostě fakt. A jako k faktu se k tomu snažím přistupovat. Svým způsobem je to důsledek Vás, mužů, že jste ze mne vychovali takovou poběhlici. Nesmysl? Pojďte si o tom tedy přečíst …... celý text

Přidat komentář

jaroiva
03.03.2019 odpad!

Vydržela jsem asi polovinu...
Řekla bych, že snad i můj vlastní nudný deník by byl pro člověka, který mě nezná, zábavnější...
Jestli si potřebovala autorka kvůli statistice udělat nějaký přehled, myslím, že nebylo nutné ho vydávat veřejně. Troufám si říct, že po tom je ostatním h***,ehm, že to čtenáře pramálo zajímá...
Možná by stačilo zveřejnit na nějaké sociální síti tabulku, když už má potřebu se chlubit.
Nevím, jak to funguje na databázi se štítkama, ale doporučila bych smazat zejména štítek "humor", a asi i "sex" a "erotika"

edith79
23.03.2018 odpad!

No je mi stydno. Stydno za to, že jsem to doposlouchala do konce. Je to neuvěřitelně hloupé, trapné a vychloubačné. Mělo by se to jmenovat Sebechvála smrdí. Evidentně pravý opak skutečného života osoby, která tento egoistický, neinteligentní blábol stvořila. Erotické to tedy bylo neuvěřitelně, ve stylu: " Začal mě vášnivě líbat a umíte si představit, jak to asi mohlo dopadnout." K smíchu.
Poslouchala jsem v rámci výzvy k tématu Kniha žánru, který běžně nečtu. Nemohla jsem si vybrat lépe. Opravdu běžně nečtu škvár.


Space.Junkienka
27.10.2017 1 z 5

Ani nevím, co jsem čekala.... Obyčejný seznam známostí, o kterých se nakonec stejně nedozvíme ani nic zajímavého, sexuálního, vtipného či jinak originálního.

Kolohnát
28.04.2017 1 z 5

Dílko jsem si vyposlechl na cestách ve formě audioknihy, údajně namluvené přímo autorkou. K její cti musím uznat, že právě přednes přináší určitou kvalitu, když už chybí ta literární.

Při poslechu jsem si říkal - jo, je to omezená povrchní pipina, jejímž kulturním etalonem je seriál Sex ve městě, ale oceňuju otevřenost, upřímnost a odvahu, s jakou přichází s kůží na trh. Hm, houby. Teď čtu, že knihu vydala pod pseudonymem. Pak ale ztrácí v podstatě jedinou hodnotu, kterou pro mě její konzumace znamenala, tedy určitou autentičnost a obdiv, jakou krávu ze sebe dokáže udělat a co si asi vyslechne od lidí. Takhle může jít o komerčně vykalkulovaný projekt (na Startovači vybrala 80 tisíc) a skutečným autorem může být padesátiletý invalidní důchodce...

tomáš2016
30.04.2016

Dle mého je tato kniha pouze promarněná příležitost. Jediná zajímavá věc je obal. Jinak jsem tak při čtení tak přemýšlel, zda jde o rozšířeny deník puberťačky, nebo pokus oživit a využít nějaký seznam klientů reklamky. Knize chybí nějaká invence, hloubka a případně rozpracování jednotlivých zkratkovitých pseudopříběhů. Je to slabota. Myslím že by autorka měla věnovat čas jiné zálibě, tohle bohužel není ke čtení a nechápu, že tohle někdo vůbec vydá.

rabor
22.08.2015 1 z 5

Hledal jsem nějakou pro mě netradiční knihu až brak, který mi zpestří dovolenou a při náhodném otevření tohoto díla jsem narazil na kapitolu s názvem Martin a jeho nezapomenutelný „mrd v očích“. Samozřejmě jsem chtěl vědět, jak se u chlapa pozná mrd v očích (čistě ze zvědavosti, né že bych se bál, že mám s tímto stigmatem něco společného!). Nakonec to s mrdem v očích bylo trochu jinak a nejenom s ním, též počáteční dojem vtipného a sexuálně otevřeného díla vzal rychle za své. Nutno říct, že autorka je opravdu tak promiskuitní jak slibuje a sem tam jsem lehoučké náznaky humoru skutečně postřehl. V tom "lexikonu" mužú byli kapitoly, které docela ušly, ale jejich výskyt byl čím dál více raritní. Většina z těch asi šedesáti kapitol mi dost splývá dohromady. Autorka buď v rámci své práce, nebo přes seznamku uloví pracháče, případně nechá, aby se na ní nalepil. Pracháč kolem sebe musí zcela neúprosně šířit luxus, musí být taky společensky nebo pracovně úspěšný, občas i hezký, nejlépe alespoň trochu ženatý nebo ve vztahu, a když je i mrduschopný má body navíc. Na věku nezáleží, ale musí mít samozřejmě nějakou skrytou nebo i očividnou vlastnost, která až proboří zeď autorčiny naivity (zeď pevná jako skála), poslouží jako alibi pro rozchod. K tomu občas naše hrdinka řeší problémy typu: je sice prachatý, ale má plešku, nebo je sice majetnický a hloupý jako fotbalista, ale kupuje mi značkové hadry, takže co s ním? Nevadí mi, že si autorka v podstatě utahuje z mužú a jejich snah, vadí mi, že tak nečiní s nějakým nadhledem z intelektuálně a morálně vyšší pozice. Je mi nesympatická a ve své podstatě je stejně ubohá jako muži, které popisuje. Krom toho musím případné čtenáře upozornit, že z literárního hlediska toto dílo spadá do kategorie záchodového čtiva.

"…a předložil mi nabídku, která se hned tak neodmítá – společnou koupel. Tento jistě netradiční adrenalinový zážitek spojený s aplikací Archimedova zákona v praxi jsem si nechala ujít, podobně jako jeho asi milion pozvání po práci na drink. Dnes mnou Braňo intelektuálně pohrdá."

"Iluze velkého pana ředitele se mi náhle rozplývala v nedohlednu, najednou už pro mě nebyl tak přitažlivý jako dřív, tehdy byl pro mě pan Nedobytný…"

B18r
01.03.2015 odpad!

Strašný, hrozný, zbytečně utracené peníze a ani zadek si s tím neutřete. ODPAD!! Nerozumím tomu jak tohle autorka vůbec mohla publikovat!

Kent2004
19.12.2014 2 z 5

Tuhle knihu jsem si vybral při jedné akci s tím, že bude zajímavá. Čekal jsem nějaký příběh, ve kterém by hlavní postava prožívala dobrodružství se sexuálním podtextem, která by nebyla ani nemravná ani nudná, ale zábavná, vtipná a přitom v mezích normy, tedy žádné obcénnosti.
Leč byla to jedna velká nuda. U desáté kapitoly jsem si již nepamatoval o čem byla ta první, nechápal jsem proč nás vůbec autorka seznamuje s některými muži, protože tří minutová příhoda (a těch tam byla snad čtvrtina) nestála ani za řeč. Zřejme to brala podle svého deníčku, jémo za jménem to co si o konkrétním muži zapsala, či zapamatovala. Tím pádem se to snažila do knihy vměstnat za každou cenu. Leč zde platí staré známé pořakaldo, že méně je někdy více. Shrnu-li to, ubral bych (a to hodně) na jménech a více bych se snažil zaměřit na příběh, který zde prostě není. Je to jako encyklopedie motýlů či motocyklů, dozvíte se jen základní údaje, nic co by ve vás zanechalo nějaký hlubší zážitek.
Nechápu doslov, kde se autorka pyšní tím, jaký je to bestseler! V tom případě to jde se společností z kopce a tak není divu že lidé sahají po bulvárních plátcích a knihách pobobné "kvality". Pro mne ztráta času a to se nebavím o otřesném slohu a velmi špatné interpretaci.
Hlavni postava mě připadala na jedné straně příliš sebevědomá s notnou dávkou inteligence, ale na straně druhé velmi naivní. A naivitia rovná se jistý druh hlouposti. A tom kdo vleze do postele s každým chlapem, který má fáro a peníze,bez rozdílu věku, národnosti, stavu, vzhledu a já nevím čeho všeho a ještě se tím veřejně chlubí si myslím své, ale to už není na veřejné forum.
Myslím si však, že svůj okruh podobně pokleslých čtenářů či čtenářek si kniha určitě najde a proto jsem hodnotil dvě hvězdami.

evasamankova
10.11.2014 1 z 5

No, tak tuto knihu předchází celkem velká "nemravná" reklama, ale ve skutečnosti je to víceméně pouze zkratkovitý výčet mužů, kteří prošli životem autorky. Od školních platonických lásek, letmých setkání s neznámými muži, nepovedených schůzek naslepo, až po několik těch skutečných "postelových" vztahů. Zhruba 60 kapitolek dosti letmo popisuje jednotlivé muže, a překvapivě - není tu žádná čistě rozepsaná sexuální scéna. Výsledný dojem po dočtení... skoro žádného muže si nevybavuji přesně, všichni mi splývají a přiznávám, tohle dílko mě nebavilo a autorka mi nebyla nijak sympatická.

Recenze: http://samankova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=434983&bk=71664

Štítky knihy

sex muži humor pro ženy erotika autobiografické prvky milostné vztahy

Autorovy knížky

Klára Staňková
česká, 1985
2014  19%Muži, kteří mě zkazili