Můžete mít všechno, jen ne vše najednou

Můžete mít všechno, jen ne vše najednou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478311/bmid_muzete-mit-vsechno-jen-ne-vse-najed-Ygb-478311.png 3 7 6

Průvodce pro ženy, jak bez stresu dosáhnout vysněných cílů. My ženy trpíme nebezpečným a někdy ubíjejícím neduhem, který se nazývá nereálná očekávání. Chodíme po světě s představou, jaké bychom měly být, čeho bychom měly dosáhnout a jak bychom při tom měly vypadat. Měly bychom vychovat hodné a chytré děti, na které budeme pyšné. Budovat skvělou kariéru. Neustále rozvíjet partnerský vztah plný vášně a podpory. Mít pevná přátelství, být aktivní a pozitivní. Když je třeba, napéct muffiny pro celou školku. Pečovat o domácnost, mít domov jako ze škatulky a ještě u toho skvěle vypadat. Tuto epidemii pomáháme šířit tím, že se každá z nás pokouší předstírat, jak je všechno v pořádku. Jsme vystresované a nevyspalé. Máme pocit, že nic nezvládáme. Neděláme to, co bychom opravdu chtěly. A jsme unavené. Zatraceně unavené. Snažíme se mít všechno, ale jdeme na to úplně špatně. Lidé si totiž pletou, co to znamená „mít všechno“ a „dělat všechno“. Ani vy, ani já rozhodně nedokážeme zvládnout všechno samy. A o tom je tato kniha. Chci, abyste přišly na to, co ve svém životě opravdu chcete, co vám dělá radost, co vás naplňuje a uklidňuje. Abyste se po přečtení knihy dokázaly zaměřit na to, co je pro vás opravdu důležité, a dát stranou vše, co není v souladu s vašimi sny a přáními. Uvědomíte si svou hodnotu a přijmete ji, což ovlivní i to, jak budete trávit svůj čas. Vytvoříte si návyky, jež ochrání váš čas i energii. Naučíte se říkat ne věcem, na kterých nezáleží a soustředit se jen na to důležité. Ve všech oblastech svého života budete samy sebou. Naučíte se odložit strach, který vám brání rozvinout naplno svůj potenciál. A budete k sobě mnohem shovívavější, protože si to zasloužíte, stejně jako si zasloužíte mít všechno. Tato kniha je určena pro každou ženu, která má sny a chce žít naplněný, šťastný život. Takže jednoduše pro nás všechny.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

You Can Have It All, Just Not at the Same Damn Time , 2020


více info...

Přidat komentář

kata3529
10.11.2023 2 z 5

knížky o osobním rozvoji mám hodně ráda, a proto jsem si koupila i tuhle, ale po jejím přečtení mám upřímně pocit, že bych zvládla žít i bez ní..ne že by mi nic nedala, to vůbec ne, ale je psaná stylem, který s mým životem až tak zcela nesouzí (možná je to také tím, že je autorka z Ameriky, nevím )

některé části jsou psaný tak, že z toho mám pocit, že autorka až moc tlačí na pilu, jiné jsou však pojaté až takřka zábavnou formou..když se to vezme celé dohromady, tak mě knížka obohatila, protože jsem v ní našla svůj konkrétní problém a zároveň i cestu, která z něj vede ven

neříkám, že tobě se líbit nebude, ale u mě to prostě není můj šálek kávy..pořád jsem čekala, že se můj názor změní, ale nedopadlo to tak..

okeey
01.11.2021 2 z 5

Tato kniha je pro všechny moderní ženy, které si libují v motivační a seberozvojové literaruře. Také mám ráda tématiku duchovního rozvoje, ale tato kniha mě bohužel neoslovila. Obsah mi přišel překombinovaný, přehnaně ,,líbivý" nebo alespoň se tak tvářící. Je to o jedné ženě, nevychází ze zkušenosti dalších lidí, je to celé jen o ní a její představě, jak by ten život asi měl vypadat.
Nechci, aby to působilo, že je kniha vyloženě špatná, to rozhodně ne, ale já jsem sáhla vedle a není to můj šálek kávy. To neznamená, že se nemůže líbit všem ostatním.


janyska13
29.10.2021 2 z 5

Některé motivační knihy vás mají od základů změnit, některé aspoň nasměrovat správným směrem. Tato bohužel vychází ze zkušeností jedné americké paní, která se snaží dávat rady. Bohužel kniha mi přijde spíš jejím deníkem jak toho dosáhla ona a co vše tím získala. Vše pojato značně americky a také stylem, když to nezvládáš, najdi si na to člověka apod...
Pár rad jsem si v knize podrthla, ale vlastně to nebylo nic převratného...
Od knih, jsem ale očekávala něco odlišného a díky tomu jsem lehce zklamaná. Škoda.

JessieEx
27.09.2021 4 z 5

Tato kniha mě zaujala nejen obálkou, ale hlavně názvem. Nakonec jsem i zjistila, že tahle kniha není tolik o tom čtení (cílem není přečíst ji), jako spíš o tom s ní pracovat, zapisovat si do ní, vracet se k ní třeba pro motivaci. Není to kniha, kterou si jednou půjčite z knihovny nebo od kamarádky, přečtete, vrátíte a konec :)

Autorka v této tenké knížečce nabízí čtenářkám (orientuje se výhradně na ženy a spíše na ty, které už založily nebo plánuji založení rodiny) plán, jak konečně začít pracovat na svých cílech, jak si plnit sny. Jde na to pomocí jakéhosi "střednědobého" plánu, v rámci nějž si určíte pár cílů a priorit, za kterými následně třeba rok půjdete. Je to opravdu o tom, umět si správně zvolit své priority a zjednodušeně řečeno: nedělat nic, co nepomáhá dosažení vašich cílů.

Pravda je, že nemusíte s autorkou ve všem souhlasit, i já jsem měla milion a půl výhrad. Ale ta základní myšlenka i další rady jsou opravdu skvělé a myslím si, že není nic jednoduššího, než přeskočit to, s čím nesouhlasím.

Autorka si žije takový ten svůj americký sen a i když přiznává, že každá žena má jiné cíle a touhy, pořád tam ty své "nabízí", cpe. Ona sama je úspěšná v "byznysu" jak to nazývá, ale ve skutečnosti se jedná o přímý prodej, něco na způsob MLM, z čehož já mám osypky. Autorka je se svým životem spokojená, což je fajn, ale chvílemi jsem měla pocit, že kniha je reklamou na "kariéru" v multi level marketingu :/

Snaží se čtenářkám vnutit myšlenku, že své cíle můžeme dosáhnout jen cestou bohatství - že potřebujeme peníze, abychom si najaly chůvy a uklízečky a měly čas věnovat se svým prioritám...
Samozřejmě a naštěstí, to není jediný autorčin tip do života, náhodou, je toho v knize spousta, čím se chci inspirovat a motivovat. (kromě kapitoly "Naučte se říkat ne" - to opravdu nemusím, zvlášť když autorka nabádá k využívání pomoci od druhých ale zároveň k odmítnutí pomoci druhým)

Jsem ale ten typ, co má milion snů, přání a cílů a ztrácí naději, že se někdy podaří vše splnit. Problém je v tom, že jsem si neuměla vybrat to, co si chci splnit teď. Je opravdu důležité být více konkrétní, pojmenovat nejen to, čeho chceme dosáhnout, ale i cesty, jak toho dosáhneme a kdy. A v tomto mi kniha opravdu pomohla, využila jsem i prostoru na vlastní poznámky a věřím, že se k ní brzy zase vrátím!

Tilte
13.07.2021

kdyz jedna prezije otresnej americkej uvod, pobavi se nad zarucenym receptem, ze staci tvrde makat, abyste rozjela byznys z domova. samosebou je pro to potreba neco obetovat, chvili odpirat manzelovi sex, ale casem si budete moci doprat foukanou i hospodyni. jo, uvod je pekelnej.

ale pak se dostavi prekvapeni. autorka proskolena lety v primem prodeji a zivotem, prijemne srozumitelne vysvetluje, ze je potreba zjistit co chci, abych se na to nasledne mohla soustredit a realizovat (se). nejvice ocenuji pasaz, jak se vyrovnat s nezdravymi vztahy.

"Držte se lidí, kteří ve vás probouzeji zázraky, ne šílenství."

prirucka cili jednoznacne na zeny, rekla bych spise na zeny matky. vyhodu spatruji ve formatu a obsahu, doporuceni jsou prakticka. slabinou je typicky americky styl, myslim, ze to hodne ctenarek odradi. nez proloupne rano oko, manza uz odstavnuje rapikaty celer a dalsi senzacni den muze zacit. skoro se divim, ze u toho nestepuje, manza, aj ten celer.

TheMelorry
31.03.2021 4 z 5

Seberozvojovou literaturu nečtu, tohle je ale výjimka, za kterou jsem moc ráda.
Ne vše, co je v knize obsažené využiju, ale velkou většinu ano. Autorka svým stylem vzbuzuje velmi příjemnou, přátelskou atmosféru, a rady které předává, má sama na sobě vyzkoušené, dávají smysl a donutí k zamyšlení nad životem, nad sebou, svými potřebami, sny a prioritami...

Štítky knihy

feminismus rozvoj osobnosti, osobní rozvoj rodina vs. kariéra

Kniha Můžete mít všechno, jen ne vše najednou je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst33x
Chci si koupit9x