Muž v ohni

Muž v ohni https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94104/muz-v-ohni-94104.jpg 4 15 4

Bývalý příslušník elitních jednotek cizinecké legie, John Creasy, přišel o práci a stal se zněj apatický alkoholik, který rezignoval na celý svůj život. Chuť do života mu vrátí až jeho dávný přítel z bohaté italské průmyslnické rodiny, který si ho najme jako osobního strážce své malé dcerky Pity, neboť Itálie trpí četnými únosy. Ve chvíli, kdy si děvčátko tohoto tvrdého muže podmaní svou živostí, něžností a dotykem lidskosti, dochází k nevyslovitelné tragédii. Dívka je unesena a Creasy postřelen. Uchýlí se na Maltu, kde se v ústrání pomalu uzdravuje a kde ho touha po pomstě opět proměňuje v neomylný zabijácký stroj, ničící viníky zločinu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Man on Fire , 1982


více info...

Přidat komentář

mirec88
26.09.2020 4 z 5

Skvelé, napínavé, akčné. Naviac na porovnanie s filmom viac než vhodné, ale film sa mi páčil viac. Mal šťastnejší koniec.

Dida86
14.05.2019 5 z 5

Skvělá kniha, ani jsem to nečekala.Ovšem že bude lepší než film mě taky nenapadlo. Jen bych potřebovala objasnit ten epilog....


david0948
27.02.2016 5 z 5

Já knihu přečetl asi třikrát a to proto,že jsem viděl nejdříve film.Creasy v podání Danzela Washingtona je prostě super.To se musí poté promítnout při četbě,protože člověku zůstane v podvědomí ten film.Ten herec.A zahráno to bylo dobře.Když k tomu filmu přidáte ještě kvalitní hudbu od Lisy Gerrard je vymalováno.Doporučuji obojí.

MarkDesy
30.11.2013 3 z 5

Knížka je to průměrná. Bohužel po jejím přečtení si toho moc neodnesete. Což já u knížek docela vyžaduji. Na druhou stranu, knihy, stejně jako filmy, jsou i odpočinkové a tou je právě Muž v ohni. I když tam nějaké napětí je, rozhodně se nedá krájet. Opravdu jednoduchý příběh o pomstě a profesionálním zabijákovi, který ji vykoná. Možná to zní trochu sadisticky, ale líbila se mi finální část vyvražďování, která je popsána asi na třech stranách velmi dynamicky a jednoduše. Jak by se řeklo na Maltě: "V pořádku!"

Autorovy knížky

A. J. Quinnell (p)
anglická, 1940 - 2005
1995  85%Muž v ohni

Kniha Muž v ohni je v

Přečtených24x
Doporučených3x
Knihotéce50x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x