Musela jsem zemřít

Musela jsem zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166464/bmid_musela-jsem-zemrit-dzV-166464.jpg 4 796 209

Musela jsem zemřít série

1. díl >

Životní příběh Anity, napsaný čtivě a upřímně, se okamžitě stal bestsellerem a autorka dnes patří mezi významné osobnosti, nadšeně vítané čtenáři po celém světě. Brzy po sňatku u ní diagnostikovali rakovinu, po čtyřech letech různých pokusů o léčbu upadla do kómatu a všechny orgány jí postupně selhávaly, což prokázala tomografická vyšetření. Nečekaně se však z klinické smrti probrala a velmi rychle se začala zotavovat. Následná vyšetření neprokázala žádná ložiska rakoviny, což je zcela neuvěřitelné a vědecky nevysvětlitelné. Strhující závěrečná část se týká autorčiny proměny ve vnímání hodnot, neboť na základě prožitku blízké smrti objevila smysl života. Anita Moorjani ve své inspirativní autobiografii líčí, jak jí po čtyřech letech boje se zákeřnou nemocí tělo vypovědělo službu. Dostala se do neobyčejného stavu zážitku blízké smrti a v něm si uvědomila svou vlastní hodnotu… i skutečnou příčinu své nemoci. Když nabyla vědomí, její stav se zlepšoval takovou rychlostí, že ji za několik týdnů bez jakýchkoli známek rakoviny propustili z nemocnice. Vyrůstala v tradiční hinduistické rodině uprostřed převážně čínské a britské společnosti a odmalička ji silně ovlivňovaly nejrůznější kulturní a náboženské zvyklosti. Po léta se snažila najít svou vlastní cestu a zároveň splnit veškerá očekávání ostatních. V důsledku zjevení, které prožila na onom světě, si uvědomila, že má sílu samu sebe vyléčit… a že ve vesmíru se dějí zázraky, jaké si nedokázala ani představit. V knize Musela jsem zemřít se Anita dělí s čtenáři o všechno, co už ví o nemocích, léčení, strachu, „bytí láskou“ a skutečné velkoleposti každého člověka. Její kniha nás utvrzuje v přesvědčení, že jsme duchovní bytosti, které prožívají lidskou zkušenost, a že všichni tvoříme jednotu.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dying To Be Me: My Journey from Cancer, to Near Death, to True Healing , 2012


více info...

Kristy.Seb
Kristy.Seb
14.03.2024 5 z 5

Náboženství je jen cesta k nalezení pravdy, náboženství samo není pravda. Je to jen cesta. A různí lidé chodí různými cestami.

Lidé ztratili schopnost vidět kouzlo v životě. Nesdílí údiv ani nadšení z okolí- a že života samotného. Vypadalo to, že jsou spoutáni rutinou a myslí jen na to, co dalšího teď musí udělat. Všichni jsou natolik zandeprázdnění tím, jak pořád něco dělají, že zapomínají prostě jenom žít v přítomném okamžiku.

Neříkám, že se vesim souhlasím a že jsem vše pochopila. Ale rozhodně souhlasím s tím, jak jsou lidé neustále okolním světem neustále tlačeni do nějakých "pravidel". Ten tlak z okolí je příšerný.

Zemlja
Zemlja
14.01.2024 2 z 5

Kdo už dávno četl knihy R. Moodyho, asi nebude překvapený. Je však dobré ukazovat, že uzdravuje "příroda", respektive člověk sám, jeho duševní síla a chuť něco změnit. Pro část čtenářstva fandící západní medicíně to ale určitě bude nepřijatelné.


LivieBorova
LivieBorova
03.12.2023 odpad!

Tohle je nejhorší kniha, která se mi kdy dostala do ruky. Prosím, nečtěte ji. Hlavně nemocní by ji neměli číst. Je to absoluní blábol. I Mateřídouška vám dá víc.

matogeminimato
matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Môže sa klinicky mŕtva žena, ktorej celé telo bolo napadnuté rakovinou v poslednom štádiu sama vyliečiť behom pár dní? Môže

Radimka
Radimka
05.08.2023 2 z 5

Bavil mne osobní příběh autorky, ale jinak se všechno stokrát opakovalo. Ne, že bych s tím nesouhlasila, ale bylo to otravné.

DYRKA98
DYRKA98
26.07.2023 5 z 5

Kniha byla velmi zajímavá a moc jsem si ji užila

gabriela8704
gabriela8704
13.07.2023 5 z 5

Tato kniha je prostě WAU. Jak popsat nepopsatelne. Myslím, že se jí to povedlo.

V originále bude jistě lepší než náš český překlad.

Věra093
Věra093
25.05.2023 5 z 5

mám jako audioknihu a prostě ji miluji. Její plynutí, opravdovost, důvěryhodnost, o nic se nesnaží je jen prostým svědectvím někoho , kdo zažil něco velmi zvláštního. A to něco je pro mne jako živá voda.

Potolu
Potolu
18.05.2023 3 z 5

Jako poselství je kniha krásná - pečovat nejen o své fyzické tělo, ale také o svoji duši a o to, abychom k sobě přistupovali jako k někomu, na kom nám záleží (což popisuje i Peterson v jedné ze svých kapitol knihy 12 pravidel pro život).
Nesedla mi literární podoba knihy. Jak už tu psalo vicero lidí, kniha by se dala značně zkrátit. Poslední, třetí část už byla opravdu na hraně. Ani tak ne kvůli ezo myšlenkám, i ty mají něco do sebe, ale jak to bylo pořád to samé (jsme nit v tapiserii, jsme dokonalé bytosti atd.). Hmmm ... Taky mě dost štval překlad a opakování. Zvlášť "dusila jsem se ve svých šťávách". To nešlo opsat líp? Třeba "na plicích jsem měla spoustu vody"? A to tam bylo několikrát!
Nicméně doporučuji pro lidi, kteří jsou nemocní, anebo mají vedle sebe nemocného člověka. Anebo prostě jen pro lidi, které zajímaji zážitky blízké smrti. :-)

charlizee
charlizee
18.12.2022

Já vůbec nechci znevažovat něco, čemu evidentně nerozumím, ale objektivně se ta knížka dala komprimovat do třiceti stran textu (což je přibližně původní záznam Anitina zážitku). Na dalších stranách totiž čtete pořád dokola to samé - asi ve znamení “opakování je matka moudrosti”.

nevermore3
nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Mně je fuk, kolik lidí se mi za to bude smát, a co si o tom kdo pomyslí, já prostě dávám plnej počet :)

RendyaDav
RendyaDav
04.09.2022 5 z 5

Silný a dojemný příběh. Donutí Vás přemýšlet nad tím co je a není důležité v životě . Určitě dodá nemocným naději, víru a odhodlání.
Velice silný příběh ženy, která se podívala na druhý břeh.
Uvědomit si svoji hodnotu ,mít se rovněž rádi takový jací jsme.

padola
padola
20.05.2022 4 z 5

Četla jsem v době, kdy jsem se sama léčila s rakovinou, a knížka mi dodala ohromnou motivaci a chuť do života. Čímž neříkám, že bych odmítla léčbu a ani bych to nikomu nedoporučovala. Naopak respekt k vlastnímu tělu a vlastní existenci, stejně tak jako důraz na kvalitu života, ne na jeho délku, jsou myšlenky, které jsem si odnesla a zůstávají se mnou i teď.

Tyet
Tyet
03.03.2022 4 z 5

Literárně špatná, ovšem obsahově důležitá kniha, která obsahuje myšlenky a informace, které jsme už všichni někdy někde četli, ale které je třeba si čas od času zopakovat.
Žij beze strachu, buď sám k sobě upřímný. Bůh je stav bytí, nikoliv entita. Čas není lineární.

arcs
arcs
23.02.2022 5 z 5

Četli jsme ji se ženou pod starým ořešákem. Žena tohle štěstí neměla. Anita dnes přednáší po celém světě (https://www.anitamoorjani.com). Co si z toho vzít? Že zázraky se dějí? Ale nejsou v našich rukou? K čemu potom všechen ten humbuk? Na wikině říká doktor o Anitině uzdravení: "s lymfomem není nikdy pozdě" a "Hodgkinova choroba je docela léčitelná... může mít dramatickou odezvu na chemoterapii". Nepopírám, co zažila, sám mám pár nápovědnejch zážitků ze změněnejch stavů, jen vlastně nevím, co mi ta knížka chce říct.

InExTrEmO
InExTrEmO
15.10.2021 5 z 5

Četl jsem před pěti lety a teď jsem našel moc dobře namluvenou audio knihu. Pro mě je to jedna z nejzásadnějších knih, zabývajících se duchovní tématikou. Podotýkám, nemá nic společného s ezoterikou. Asi jsem ji ocenil hlavně proto, že už jsem v té době měl za sebou určitý posun ve vědomí a také přečtené jiné velmi zajímavé knihy. Pro člověka, který je nepolíben "duchovnem", fakt to slovo nemám rád, ale lepší neznám, bude příběh hodně abstraktní. Doporučuji tedy přečíst i jiné knihy, které vysvětlují některé věci, které Anita popisuje. Zjistíte totiž pak, že staří i moderní duchovní učitelé nemluví vlastně o ničem jiném. Rozdíl je v tom, že duchovní učitelé mohou jen zřídka popsat zážitky spojené se smrtí, protože svá učení praktikují za života, kdežto Anita popisuje konkrétní zkušenost po přechodu. Jednou se zeptali Tolleho, co bude po smrti a ačkoliv je osvícený, odpověděl, "nevím". "Jsem živý duchovní učitel, ne mrtvý". To mě hodně pobavilo a on se tomu také hodně smál.

KleaM
KleaM
14.10.2021 3 z 5

Po knize jsem sahla, kdyz mi zemrel tata a ja se zoufale pokousela zjistit, zda je mozne, aby se mnou komunikoval. Po precteni knihy tomu verim o trochu vic. Jen to autorcino zazracne rychle uzdraveni a skutecnost, ze knihu vydalo nakladatelstvi Hey house mi trochu zavani podvodem na ctenare. Az neuveritelne podobne doporuceni rozebira ve svych knihach sama majitelka nakladatelstvi.
Kniha se ale cetla dobre a svou roli drobne utechy mi poskytla. Tri hvezdy...

Lucie311
Lucie311
11.10.2021 4 z 5

Tato kniha umí otevřít oči. Myslím že kdo chce tak pochopí....

Jirinamac
Jirinamac
07.08.2021 1 z 5

Knížku jsem četla na doporučení, protože na tyto příběhy nevěřím, ale ani tato knížka mě nepřesvědčila. Proč se takové zázraky nikdy nedějí také u nás? Upadne do kómatu, selhávají jí orgány, ale pak se probere a je zdravá. Zduřelé lymfatické uzliny jsou zázračně pryč a po rakovině ani památky. Nedovedu si představit, že oblbne fakt vážně nemocného člověka.

Aleh
Aleh
01.08.2021 4 z 5

Anita si prošla peklem a zároveň opravdovým poznáním sebe sama, které pro ni mělo cenu života. Muselo to pro ni být velmi těžké, ale zároveň nesmírně obohacující a osvobozující. Nechť její zpověď na cestě od nemoci k uzdravení slouží svým poselstvím i dalším, které osud zavedl na takovou cestu, ale stále ještě mají kus cesty před sebou.
Příběh k zastavení a zamyšlení.