Muklové a Šlajsny

Muklové a Šlajsny https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528926/bmid_muklove-a-slajsny-658aef56aa187.jpg 5 5 2

Opravdový příběh o kilech kokainu, českém vězení a jedné nápravě. Mukl je zkratka pro Muže Určeného K Likvidaci, je to synonymum vězně. Šlajsna je jedno z mnoha slov pro lajnu nebo čáru drogy. Muklové a šlajsny, to je šílený svět, ve kterým jsem se prožil pár let. Jsem Dan, bývalý dealer. Pokud jste si mezi léty 2010 až 2020 dali někde v Praze dobrou čáru kokainu, nejspíš to byl ten, co jsem přivezl z Holandska. Kvůli tomu mě zabásli a stal jsem se muklem. V base jsem stvořil knihu, když jsem do desítek sešitů rukou sepsal svou dealersko-feťáckou kariéru prolnutou se skutečnými zážitky z vězení, které jsem ještě okořenil trochou cestopisu a špetkou amatérské filosofie. S humorem sobě vlastním píšu o mezinárodním obchodu s kokainem, poukazuji na chyby a nedostatky českého vězeňského systému a trestního řádu, anebo jen tak volně vyprávím zážitky ze svého života z pohledu odsouzeného drogového dealera.... celý text

Přidat komentář

ctenarLxnvNFMF
21.01.2024 5 z 5

Kniha přečtená téměř jedním dechem.
Syrový, vtipný, ale i odpudivý zážitek. Sympatie vůči autorovi střídaly facky povrchnosti, kdy mi z něj bylo nevolno, ale i to beru jako literární pozitivum, protože jsem se od ní ani tak (nebo díky tomu?!) nedokázala odlepit.
Ač je vězeňský systém fakt bizár, v tomto případě možná umožnil zažít kýžený pocit nespokojenosti a přehodnotit alespoň částečně existenci jednoho "mukla". Posílám support a dík!

DirtyDeeen
28.12.2023 5 z 5

Top sračka od bejvalýho feťáka, dealera a mukla, co se dal dohromady a hraje si na spisovatele. :-D


Autorovy knížky

2023  92%Muklové a Šlajsny

Kniha Muklové a Šlajsny je v

Přečtených8x
Knihotéce3x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x