Můj život s Georgem

Můj život s Georgem https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34630/muj-zivot-s-georgem-34630.jpg 5 34 10

Seznamte se: George, Kavalír King Charles španěl s kouzelnou povahou, vzhledem filmové hvězdy a vášnivou zálibou žvýkat papír. V létě 1998 v rozmezí dvou týdnů ztratila autorka manžela i otce a jí i jejímu osmiletému synkovi Joshuovi připadal svět náhle bezútěšný a pustý. A právě tehdy do jejich života přiskotačil George. Roztomilý přítulný pejsek s heboučkou srstí a legračním výrazem vzal neprodleně věci do svých tlapek a Judith brzy poznala, že získat ztracené postavení vedoucího smečky je někdy opravdu obtížné, ne-li zhola nemožné. George má totiž jako pravý aristokrat své zásady, kterých se nemíní vzdát. Odmítá žrát cokoli jiného než pečené kuře, chodit pěšky, spát sám a vpustit do blízkosti své paničky jakéhokoli muže - ovšem kromě místního veterináře. Toho si naopak oblíbí tak nesmírně, že účty za ošetření šplhají do závratných výšek. Humorné i dojímavé vyprávění o nemožném, avšak zbožňováníhodném Georgeovi, nákladnějším než ferrari, o jeho dobrodružstvích, přečinech a také o zázračném způsobu, jímž pomohl vyplnit velkou trhlinu v Judithině a Joshuově životě.... celý text

Literatura faktu Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

My Life With George , 2007


více info...

Přidat komentář

lenka6751
05.01.2021 5 z 5

U této knihy jsem se vážně pobavila, všem doporučuji.

ajka91
03.07.2017 4 z 5

Tato knížka byla jednou z mých prvních knih, které jsem četla jako mladá. Hodně smutná, ale doporučuji ji číst ve zralejším věku, 16 let není to správné období pro takový silný příběh.


bosorkalesni
06.01.2017 5 z 5

Právě dočteno- byla jsem opravdu příjemně překvapená. Trochu jsem se bála, že to bude vyprávění jen o za každou cenu veselých příhodách se psem
a vůbec tomu tak není. Je to pěkné vyprávění opravdu ze života, Sama jsem "pejskařka" a knihu mohu jen doporučit :-)

maxx
19.04.2015 5 z 5

Krásný příběh, který mě hodně rozesmál a hodně jsem tam viděl každodenní problémy z kavalírem,které máme i my doma....

jana.hud
25.09.2014 4 z 5

Tato kniha mě zaujala roztomilým pejskem na přebalu knihy.
Je celá plná úsměvných historek o soužití autorky, jejího syna a jednoho rozmazleného kavalíra, který v té rodině je opravdu králem. Vše se točí kolem něj.
Jako majitelka štěnátka jsem se také inspirovala, jak pejska vychovávat nemám, aby nám nepřerostl přes hlavu a soužití s ním bylo pohodové.
Knížka se mi líbila, jednu hvezdičku však strhávám za pomalejší rozjezd.

Nikol18
14.10.2012 4 z 5

Biografické romány nejsou mou doménou a přesto si mě kniha získala. Možná to je tím, že se to skutečně stalo nebo snad zapůsobil styl, kterým autorka píše, tím si nejsem jistá, ale vím, že mě čtení bavilo, užila jsem si ho a načerpala nové zkušenosti.
Stylem jakým autorka podává svůj život, byl úžasný, příjemný a uklidňující. V knize nešlo pouze o soužití s Georgem, spíš hlavně o to, jaký měl vliv na autorku a jejího syna v těžkém období jejich života. Ztráta nejbližšího člověka je vždy těžká a myslím si, že udělala dobře, že si pořídila psa a zrovna takovéhle ho. Z vyprávění člověk jasně vycítí, že i přes všechny Georgovy neduhy, jeho nezkrotnou povahu a příšerné návyky, byl miláčkem rodiny a právě tyto trampoty pomohli v životě Judith, aby stále nemusela myslet na ztrátu manžela a otce.
Kniha mi dala mnohem víc než jen informace o tomto plemeni a historii Londýna, ukázala mi, že život se s nikým nemazlí a záleží pouze na člověku, jak se s ním popere a jaké zbraně vybere.
Autorka si mě získala a možná si přečtu i další její knihy.

jasmína
12.02.2012 5 z 5

Kdo má rád pejsky a má doma kavalíra king charlesa španěla jako my, těžko tuto knihu opomene :)

katka2000
23.12.2011 5 z 5

Chystám se ji číst....

Soptinka
13.03.2011

Myslela jsem si že tato knížka bude daleko lepší, ale zklamala mne. Pro mne byla tak trochu nezáživná a tak jsem ji asi v půlce zavřela a odložila.Škoda:-(

bovinka
02.03.2011 4 z 5

Úsměvná knížka pánovi a jeho psovi, odpočinková. Dozvěděla jsem se spoustu z historie Kavalírů a Londýna

Štítky knihy

psi příběhy o psech

Autorovy knížky

2009  92%Můj život s Georgem