Můj život s duchy

Můj život s duchy https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55773/muj-zivot-s-duchy-55773.jpg 4 13 13

Autobiografie hvězdy moderního okultismu. Vlastní životopis moderního mága, jenž v současné okultní literatuře představuje hvězdu první velikosti. Na rozdíl od většiny autorů, kteří jen opisují ze starší literatury, je Lon Milo DuQuette praktikujícím mágem a skutečným znalcem oboru. Avšak i když bere magii, kabalu, tarot a západní ezoterickou tradici velmi vážně, snaží se nebrat příliš vážně sebe sama.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

My Life With the Spirits. A Magical Autobiography , 1999


více info...

Přidat komentář

cheeto
23.09.2021 5 z 5

Skvělá, autentická a vtipná kniha. Perfektní úvod do "reálné" praxe okultismu a magie. Nechápu, jak je možné, že je od Duquetta v češtině zatím přeloženo tak málo knih - snad se to brzy zlepší.
Jediný drobný nedostatek této knihy spočívá v lehce zvláštní struktuře - příběh (jakožto autobiografie) začíná chronologicky, ale od cca od půlky se mění ve výpis pouze několika pozdějších zážitků autora, ocenila bych větší jednotnost formy a návaznost.

Eldar80
07.04.2016 4 z 5

Stejně jako u předchozího komentáře, i já jsem si knihu koupil na základě recenze od Kojota. A jsem spokojen. Některé životní zážitky autora jsou skutečně extrémně vtipné a způsob podání tomu napomáhá. DuQuette nám sděluje svůj původ a od dětství přes dospívání k dospělosti. Kniha mě trochu zklamala, protože jsem si myslel, že v knize bude přece jen trochu víc z oblasti okultismu, kterému se DuQuette věnuje. Spousta okultistů si ráda povídá jak se k tomuto druhu poznání dostala a zde máme možnost si poslechnout příběh od jednoho moderního mága. Kniha je stručná (možná až moc) a skvěle se čte. Pro duchovní hledače výborné, ale pro ostatní moc ne, informací je poskrovnu a získáme pohled jen na určitý výsek ze života v USA v období hippies. 85%


MikySkjaera
11.08.2015 5 z 5

Podle názvu a obálky jsem nejdříve myslel, že jde o vzpomínky nějakého bláznivého anglického aristokrata žijícího na starém zámku kde straší. Když jsem si ale přečetl příznivou recenzi na Kojotově blogu, koupil jsem si ji za pár korun v Levných knihách a nelituju! Krásná knížka plná nevšedních zážitků novodobého mága, u které se dozvíte pár okultních zajímavostí, ale především se budete bavit a místy dokonce smát, až vám potečou slzy z očí. Skvěle napsáno!

Autorovy další knížky

2008  88%Můj život s duchy
2007  66%Klíč k Šalomounovu klíči