Můj skřítek Šalvěj

Můj skřítek Šalvěj https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218168/bmid_muj-skritek-salvej-218168.jpg 4 22 10

Tato kniha je tím nejlepším společníkem do světa fantazie, který vás bude provázet do nejtajemnějších i nejdobrodružnějších místech. Svět dětí a dospělých se protne před očima, aby rozehrál putování hlavního hrdiny, malého skřítka a jeho kamarádky, i všech postaviček, které ožijí, aby vyprávěly své prazvláštní příběhy. Co by to bylo za vyprávění, kdyby postrádalo legraci, veselé příhody, nebo krásné obrázky, které všechny vtáhnou do děje.... celý text

Přidat komentář

lucky4ever
19.09.2023 2 z 5

Miluji obrázky Markéty Vydrové, ale příběh mě zklamal. Těšila jsem se na lesní dobrodružství a příběhy, které bude skřítek prožívat s holčičkou, než na cestování sny, které jsou vyloženě divné. Příběh jako celek mi přišel bez pointy s narychlo useknutým koncem. Navíc myslím, že pro děti je tu moc složitých neznámých jmen.

simca9342
16.05.2023 5 z 5

Fantazii má každý jinou Proto vznikl tenhle příběh. Pohádka o dnes už dospělé ženě, která jako malá měla svého kamaráda skřítka Šalvěje. Kreslí a vypráví jaký byl a co vše spolu zažili.


Knihomolka506
08.11.2022 5 z 5

Pozor, dveře do světa fantazie se otevírají. Nejdřív pomalu, ale pak to dětskou zvědavost strhne a samo dítě je málem vyrazí z pantů!
Tohle je tak trochu biografický příběh mladé ženy, která ráda kreslí a vypravuje. Hlavně o svém šotkovi Šalvěji, o kterém slíbila napsat knihu. Tady je spolu s příběhy, které zažil a vyprávěl malé Markétce.

š.m.i.k
16.06.2019 5 z 5

Moc krásné. Zase jedna z těch knížek, které pohladí. Příběhy plné fantazie, které prožívá laskavý skřítek a k tomu nádherné ilustrace.
Děti se ptají po dalším dílu, hrozně se nám to líbilo ;)

Magdalena5
07.03.2018 5 z 5

kouzelné dětské malůvky se snovými dospěláckými obrázky propojené s veselými, laskavými, fantastickými příběhy, dvě noci krásného sladkého usínání - díky, Markétko

Danafantom
22.12.2015 5 z 5

Po Barnabášovi naše druhá kniha z řady Laskavé čtení. A je to přesně tak. "Prostě když spíte pozpátku, nevzbudíte se zítra, ale včera" Nádherná knížka, svými nápady, obrazotvorností, poetikou i grafickým zpracováním. Za mě 10 hvězdiček :-) Skřítkosnění doporučuju.

TerJac
17.04.2015 4 z 5

Roztomilé, takové krásně dětské. Líbilo se mi propojení s vyprávění života ilustrátorky. Je hezké, když děti čtou o tajemných a pohádkových příbězích dospěláků :-)

Jusťa
21.01.2015

hezoučké.

MartinaF
19.09.2014 4 z 5

Krásná knížka o skřítkovi Šalvějovi a jeho dobrodružstvích. Líbila se mi nápaditost příběhů a dost mě překvapilo, jak byly příběhy originální, přesto uvěřitelné. O ilustracích nemluvím, protože se jich nemůžu nabažit, jsou moc nádherné.

Nifredil
16.08.2014 5 z 5

Kouzelná věc. Markéta prokládá své vzpomínky na dětství povídáním o dobrodružství skřítka, který se s ní kamarádil, když byla právě malou holčičkou. A že ty příhody tedy jsou. U nás měla nebývalý úspěch cedule ve Vrčatech a na trilobita jsme se museli jít podívat do muzea. Knížku mohu jen doporučit a to hlavně jako společné čtení pro rodiče a děti před spaním. Ona je totiž jednak dobře napsaná a velmi dobře se čte nahlas, je ale hlavně překrásně ilustrovaná. Takové všestranné pohlazení po duši.