Mrtvým vstup zakázán

Mrtvým vstup zakázán https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63039/mrtvym-vstup-zakazan.jpg 4 19 3

Jak získat dívku svého srdce? Otevírat dveře je nebezpečné. Kdo najde šek na milion dolarů? Žárlivost má i své kladné stránky.Původní předloha oblíbené filmové komedie Oldřicha Lipského „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“. Nenápadný, zakřiknutý, nesmělý redaktor místních novin Timothy Tatcher se stává nejen svědkem, ale i hlavním podezřelým v naprosto skandálním případu vzájemného vyvražďování dvou gangsterských band.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Mrtvacima ulaz zabranjen , 1960


více info...

Přidat komentář

Smartis
29.08.2019 2 z 5

moc mě to nezaujalo, je to takové zmatené, hlavní hrdina je trochu blázen..

Rup
20.10.2018 4 z 5

Škoda, že si Raymond Chandler nepřečetl tuto skvělou parodii na „tvrdou školu“, než si začal samolibě poklepávat po vlastních ramenou v eseji „Prosté umění vraždy“, resp. si její napsání nenechal až po vydání tohoto románu. Poněkud mi vadí trochu jednoduchý jazyk a (alespoň v českém překladu) naprosto shodný způsob přímé řeči od intelektuálů až po posledního pobudu. Tedy jedna dolů, ale jinak skvělé a doporučuji.


bikerbm
05.10.2012 5 z 5

Pro mě Nenad Brixi,alias Timothy Tatcher jeden z nejlepších spisovatelů humoristických románů. Podle knihy natočena známá česká komedie "Čtyři vraždy stačí drahoušku",ale předloha jak už to ve většině případů bývá,si alespoň myslím já,je mnohem lepší!