Mrtvé oči

Mrtvé oči https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472241/bmid_mrtve-oci-1FW-472241.png 3 10 6

Pohled na svět očima citlivého teenagera, který vás zavede na místo, které pluje noční oblohou. Spolu s ním se vydáte za thrillerové atmosféry za pravdou onoho bájného světa. Přestože je Martinovi teprve sedmnáct, postihují ho depresivní myšlenky, pocity samoty a úzkosti. Po smrti své babičky však dokáže probudit pravou sílu svých očí, které mu umožňují po večerech vstupovat do bájného světa plného záhad, aby našel svůj vnitřní klid. Kniha popisuje cestu mladého kluka skrze onen svět, ve kterém zjišťuje pravdu o svém rodokmenu a jedinečném daru své rodiny. Co všechno se dozví o tamější civilizaci? O její kultuře, písmu? A odhalí podstatu oné oblasti, kterou po nocích navštěvuje?... celý text

Přidat komentář

koníček432
18.07.2022 2 z 5

2,5 hvězdy
prvních 20 stran bylo hodně kritických už jen kvůli těm myšlenkám , které tam byly popisovány. Zbytek už se točil okolo jiného světu a bylo to i zajímavé.
Autor se hodně opakoval.

fashion5142
27.06.2022 odpad!

Nápad asi hezký, ALE..
Kniha je už od první strany plná stylistických chyb. Jsou v ní používána nesmyslně dlouhá souvětí a zbytečně těžká slova. Připadalo mi, jako bych četla velmi nepovedenou školní slohovku :((. Jde poznat, že se autor snažil nad knihou zamyslet, bohužel ale nemá spisovatelské vlohy a neumí své myšlenky řádně vyjádřit na papír. Ani jsem nedočetla úplně do konce. Velké zklamání


Adlosaa
16.06.2022 5 z 5

Kniha je velmi čtivá a dokáže každého čtenáře pohltit svým dějem. Vyjadřuje emoce a myšlenky mladého teenagera se kterými může souznít jakýkoli mladý člověk v dnešní době. Děj je tajemný a téměř až do konce jsem byla napjatá, jak příběh dopadne. Hlavní hrdina se ocitá sám na místě, které si nikdo neumí ani představit. Určitě stojí za přečtení. Velmi doporučuji.

masterpieceonly
16.06.2022 5 z 5

Autorovi se podařilo trefně vystihnout, jakými psychickými stavy si může procházet mladý teenager. Kniha nám toho může o pocitech dospívajícího chlapce mnoho prozradit a to mě opravdu zaujalo. Děj o cestách do tajemného Měsíčního zálivu pomocí mrtvých očí je skvěle promyšlený, čtenáře napíná do samého konce. Doporučuji jako příjemné čtení na jedno odpoledne pro každého, kdo má rád záhady a napětí.

mattoniveskle
16.06.2022 5 z 5

svet asi nevypada moc hezky, kdyz mas mrtve oci, ale jinak vyborna kniha, davam pouze kladne hodnoceni! bomba

1605
20.09.2021 5 z 5

Knižka je sice krátká, ale o to víc stojí za přečtení, čte se rychle a zabere vám to sotva odpoledne. Je psána hezkým (až trochu poetickým) jazykem. Nejvíce oceňuji "básnické vložky", které příběh nijak neovlivnily, ale k dění se hodily. Hlavní postava se po dobu celou dobu děje zabývá zajímavými myšlenkami, do kterých se leckdo vžije. Příjemné čtení na jedno odpoledne, určitě stojí za to. Velmi doporučuji.

Štítky knihy

české novely

Autorovy knížky

2021  58%Mrtvé oči

Kniha Mrtvé oči je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x