Mráz pod kůží

Mráz pod kůží https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450509/bmid_mraz-pod-kuzi-5I6-450509.jpg 4 238 78

Nikdo neví, co se stalo. A já se postarám, aby to tak i zůstalo. Odříznutá chata v horách, pět bývalých kamarádů a nevyřízený účet s desetiletým úrokem Pět bývalých přátel přijíždí do Le Rocher, malého lyžařského resortu ve francouzských Alpách. Mají se zde setkat poprvé po deseti letech od doby, kdy společně trénovali na jeden z nejdůležitějších snowboardových závodů své kariéry. Brzy po příjezdu k lyžařskému středisku na vrcholu ledovce však zjišťují, že si s nimi někdo krutě zahrává. Horská chata je opuštěná, lanovka se zastavila, ani jeden z nich nemůže najít svůj mobilní telefon a ve společenské místnosti na ně čekají pokyny ke hře. Hře, která jim má připomenout Saskii – členku jejich někdejší party v době, kdy jich bylo ještě šest. Pak se ale něco stalo. Saskia v den závodů za podivných okolností zmizela. A právě letos, po dlouhých letech, kdy byla pokládána za pohřešovanou, ji úřady oficiálně prohlásili za mrtvou. Všechny začíná sžírat nepříjemný pocit a nemohou se rozhodnout, jestli jsou horší nevysvětlitelné záhady, které se v chatě dějí, nebo sněhová bouře, která jim znemožňuje z ní uniknout. Jedno je však jisté: nikomu z přítomných se nedá věřit. Někdo je sem totiž vylákal schválně. Někdo, kdo touží zjistit pravdu o tom, co se stalo se Saskií. A ten někdo se nezastaví před ničím. Thriller s rychlým tempem a tíživou klaustrofobní atmosférou, plný vzájemného obviňování a nedůvěry, se stal ještě před vydáním senzací a práva na něj byla prodána do 18 zemí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Shiver , 2020


více info...

Přidat komentář

jana277
předevčírem 5 z 5

Veľmi dobre napísaná kniha, dej postupne gradoval. Viem si predstaviť podľa nej natočený výborný film.

Lexie321
11.04.2023 5 z 5

Osobne si myslím, že toto bola brutálne dobrá kniha. Aj ked odrezaný od zvyšku sveta dej bol využitý veľmi veľa krát autorka sa s ním jednoznačne vyhrala a pripravila napínavý a dych vyrážajúci príbeh. Vysvetlenie vraždy bolo naozaj nečakané a koniec vyvolal aspoň vo mne pocit zadosť učinenia. Vrelo odporúčam.


Miriam
20.03.2023 4 z 5

Horská chata, která je odříznuta od civilizace jak počasím, tak technikou, bývalí přátelé a jedno velké tajemství. Nápad fajn, ale neproběhlo u mě takové to wau, díky kterému bych chtěla neodložit knihu. Jen jsem pak už byla zvědavá, jak to celé dopadne. Střídání dějové linky bylo bodem k dobru. Za mě dobrý thriller, proč ne, ale úplně nejásám 3,5*

Deia
17.09.2022 4 z 5

Veľmi som dúfala, že ma táto kniha nesklame, pretože som si chcela prečítať knihu, ktorá ma pohltí a nepustí. A toho som sa aj dočkala. Spočiatku sa mi to možno zdalo trošku vlažné, ale potom som sa od knihy nemohla odtrhnúť a nebyť toho, že treba aj spať, tak by som ju asi prečítala na jeden záťah. Päť ľudí opustených niekde v hoteli na konci sveta, kde zjavne nie sú sami. Bola som neskutočne zvedavá, že kto sa s nimi takto zahráva, pretože nikto mi do tejto úlohy nesedel. Takisto som bola aj veľmi zvedavá, že čo sa stalo Saskii pred desiatimi rokmi. Kapitoly zo súčasnosti sa striedajú s tými z minulosti a obidve linky ma bavili. Aj tie opisy ich tréningov sa mi páčili, až som mala pocit, že som tam na horách s nimi, ich partia bola skvelá, aj keď až príliš súťaživá a nie stále hrali podľa pravidiel. Sem-tam to bolo síce trochu rozťahané, ale zato veľmi čtivé. Koniec som nečakala, páchateľa som neodhadla ani v jednej linke, ale dávalo to zmysel. Celkovo ma všetky odhalenia prekvapili, hlavne to úplne posledné. Ako keď sa nad príbehom viac zamyslím, tak určite by sa dali nájsť nejaké nejasnosti, ale to mi v priebehu čítania bolo srdečne jedno, tento príbeh mi veľmi dobre padol.

petrak
16.05.2022 2 z 5

Kniha se nečetla špatně, ale celkový dojem je spíš zklamání. Moc mě to neoslovilo.

oleg121
14.05.2022 3 z 5

Mne ani jedna z postáv neprišla sympatická a ani na jednej mi vôbec nezáležalo. Ďalej sa kniha poriadne rozbehne až ku koncu, čo je za mňa dosť chabé. Záver, ktorý je extrémne pritiahnutý za vlasy, tomu tiež nepomáha.

monushka
01.04.2022 3 z 5

Na Mráz pod kůží jsem si dlouho dělala zálusk a bohužel musím napsat, že mě kniha zklamala. Příběh byl strašně chaotický a v podstatě o ničem, žádná z postav mi nebyla sympatická. Přitom anotace vypadala tak lákavě.

knihomolkadorfa
05.03.2022 5 z 5

Napínavý příběh, skvěle vykreslené postavy a v neposlední řadě i zajímavé nahlédnutí do prostředí tréninku a závodů profi sportovců. No, a troufám si tvrdit, že konec odhadne jen málokdo.

Iki1
25.02.2022 4 z 5

Dost nanicovatý rozjezd autorka kompenzovala perfektní znalostí snowboardingu a hlavně poměrů při závodění. Ke čtivosti přispěly dvě dějové linie - současnost a minulost, které se v závěru proťaly v nečekaném rozuzlení. Parta kamarádů, která se při snowboardingu setkala, je charakterově vylíčena naprosto perfektně, že bych se s nimi setkat rozhodně nechtěl. Líčení děje v kapitolách Nyní mi přišlo dost rozvláčné, až sem tam k uspání. Celkově se jedná o zajímavý thriller z netradičního prostředí.

cukrovka
25.02.2022 4 z 5

Velmi čtivá knížka. Napětí je umocněno střídáním kapitol ze současnosti a před deseti lety. Parta lidí uvězněná v horské chatě, každý má své tajemství a každý se začíná bát.

Charming
20.02.2022 4 z 5

Musel jsem si chvilku zvyknout na to, že kniha je psaná v první osobě. Děj byl napínavý a od poloviny knihy jsem nebyl schopný dát knihu z ruky, protože jsem potřeboval vědět, co bude v další kapitole. Líbilo se mi, že jsou kapitoly rozděleny na "Nyní" a "Před deseti lety". Postavy mi byly sympatické a jsem rád, že jsem se také dozvěděl něco o snowboardingu.

LP113
14.02.2022 3 z 5

Do ruky se mi dostala kniha v podstatě náhodou. Začátek mě teda nebavil vůbec, bylo to hrozně zmatené. ale když tohle vydržíte, tak je to moc hezká kniha a určitě stojí za přečtení. Nicméně thrillerem bych to vážně nenazvala. I tak doporučuji.

Prateri
09.02.2022 4 z 5

Nikdo neví, co se stalo, ale každý si myslí, že má na tom nějaký podíl. Parta snowboarďáků, která mi sympatická nebyla ani dost málo, fair play jim nic neříkalo. Za deset let je jejich jednání dohonilo v opuštěném lyžařském areálu, na alpských ledovcích i v jejich nebezpečných puklinách. Napínavé a mrazivé čtení. Všichni něco tají a všichni se bojí. Mrazivo je venku i pod kůží.

Jara.v
03.02.2022 5 z 5

Dokonale čtivá a absolutně neodložitelná bomba. Skvěle navazující děj Před deseti lety a Nyní. Strhující vyprávění, které mě nenechalo vydechnout a při čtení jsem se chvílemi až mrazivě bála. Vše se odkrývá až do poslední stránky, do poslední věty.

tereza8418
23.01.2022 5 z 5

Nejprve mi pribeh prisel takovy pubertalni a vlastne me ani moc nebavil a hlavni hrdinka me docela stvala,ale chtela jsem samozrejme vedet,kdo je vrah a ono se to tak dobre cetlo. A ke konci uz byla kniha naprosto neodlozitelna a vlastne me i ten pribeh bavil a hlavni hrdinka taky.:)

monika_v_trapu
22.01.2022 4 z 5

Od první věty velmi čtivé. Žádné zbytečné obkecávání - tak to mám nejradši. Autorka nás hned hází do děje a v podobě dvou časových rovin se pomalu dozvídáme, co se stalo před deseti lety a co na hlavní hrdiny číhá v horské chatě na ledovci nyní. Je tu skvěle vykreslené prostředí snowboardingu, závodů a rivality mezi soupeři. Hory a sníh tomu navíc dodávají super atmosféru a i když nejde o žádný krvavý thriller, u kterého byste se klepali strachy, čte se to samo! Autorka má dar vyprávět a získat si čtenáře po pár větách. Je to jeden z těch dobrodružných thrillerů, kde hrdinové bojují o život a svým způsobem i taková lehčí vyvražďovačka. Doporučila bych všem, kteří v thrillerech nemají rádi brutalitu, násilí a fůru krve, ale naopak si potrpí na dobrodružství, akci, napětí a skvělou atmosféru divoké přírody zasněžených Alp. Milovníci snowboardingu si zde taky přijdou na své! Dvě časové linky na druhou stranu mohou být pro někoho rušivé. Já mám více časových linek v knihách ráda, ale je fakt, že tady jsem se občas trochu ztrácela - ale za to možná může mé večerní usínání. Skvělý oddechovější thriller plný dobrodružství, akce a soupeřské rivality.

Nuttelka
17.01.2022 5 z 5

To byla jízda! Doporučuji všemi deseti... úplně jsem se do knihy "zažrala" a musela číst, dokud jsem nedošla na poslední stránku. Měla jsem tušení, kdo za tím stojí, což se mi i potvrdilo, ale jinak všechno ostatní bylo hodně napínavé. Trošku se mi do toho pletlo "Deset malých černoušků" :-)))

bupilla
15.12.2021 4 z 5

Tak toto ma bavilo :)
Originálne prostredie vrcholového snowboardingu, v ktorom je autorka "doma" - pre mňa veľmi zaujímavé, aj keď nie som športový fanúšik a už vôbec nie vrcholových športov.
Ten sneh všade, ó áno :)
Práve kvôli snowboardingu a tým kúskom, ktoré tam hrdinovia na "doskách" predvádzali, by som si rada pozrela sfilmovanú verziu (ktorá sa vraj chystá).
Príbeh mal spád, nemal hluché miesta, striedanie dvoch časových rovín bolo napísané veľmi dobre.
Hrdinovia si veľa mojich sympatií nezískali, ich správanie bolo miestami až neskutočne nezrelé, prízemné a egoistické, snáď to v tom prostredí vrcholového športu nie je aj v realite až takto :o
Rozuzlenie som nečakala hlavne preto, že toto by sa v realite stať zrejme nemohlo, neverím, že je to možné... ale možno sa mýlim. Pre mňa nečakané, neuveriteľné rozuzlenie, ale tak nejako sedelo s príbehom a nevadilo mi.
Za prečítanie určite stojí, hlavne v zime :)

milary
26.09.2021 4 z 5

Mně to přišlo zrovna vhod; správná knížka ve správný čas. Vlastně mě až docela překvapilo, jak dobře je to napsané. Hodně zajímavé (jak by ne, ve sportovních kulisách příběhu byla autorka léta "doma"), ale ani děj nijak nezaostával, napětí bylo víc než dost a atmosféra by se dala místy krájet. :) Konec byl, jaký byl; adekvátní, řekla bych, obsahu, celé to ale pěkně drželo pohromadě, a já jsem spokojená.

Majuš333
22.09.2021 4 z 5

Skvelá kniha na oddych a vypnutie myšlienok :) Bolo to napínavé, miestami strašidelné... Pri prvých stranách som sa nevedela začítať, ale potom sa to už rozšuplo... A záver bol trošku pritiahnutý za vlasy, nereálny, ako z akčňáku... Nebyť toho konca, dala by som plný počet...