Mravenečkova dobrodružství

Mravenečkova dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40782/bmid_mraveneckova-dobrodruzstvi-aVa-40782.jpg 4 29 5

Bajky a příběhy ze života zvířat mají výchovnou tendenci, nabádají k rozvážnosti, trpělivosti, službě bližním, kárají chlubivost, marnivost, lenost, demonstrují lstivost, mazanost i chytrost a moudrost. Zároveň učí poznávatprostředí a způsob života jednotlivých zvířat.

Povídky Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Rasskazy i skazki , 1949


více info...

Přidat komentář

Vydrýsek
24.10.2020 5 z 5

Četla jsem před spaním dětem v MŠ. Každý den se těšily na nový příběh a poutavé ilustrace.

Worbitka89
28.05.2020

Jako malému začínajícímu dětstkému čtenáři byla tato kniha dobrou volbou od prarodičů pro prozkoumání záhadného světa zvířat - nejen mravenců. A podnítila ve mě zájem o další četbu dětských knih z jejich knihovny.


Edeltruda
06.09.2018 4 z 5

V této knížce nejsou jen pravdivé příběhy o zvířátkách, která známe i z naší přírody, ale je to skoro taková encyklopedie přírodovědy! Kdo ví proč, jsem musela čekat na vlastní miminko, abych si ji konečně přečetla. Snad mě odradil název ("něco o hmyzu?"), snad obrázky na obálce. Jenže kniha není jen o hmyzu, vlastně kromě titulního příběhu, není o hmyzu vůbec. Naopak převažují příběhy o ptácích. A obrázky uvnitř knihy jsou mnohem líbeznější.

Taťka Hraboš
17.10.2017 5 z 5

Knížku si děti našly ve vyřazených knihách v knihovně. Ale Biankiho jsem už znal, máme doma jeho Kotrmelec, tak jsem jim jejich volbu schválil. Ani tato jeho kniha nezklamala. Nápadité příběhy o zvířátkách, řada zajímavých informací, krásné ilustrace. Ideální knížka pro malé milovníky přírody.

Addie
01.04.2011 3 z 5

Jaké to asi je, býti mravenečkem?
Ferda nám přirostl k srdci, ale pojďme se podívat na jeho druh trochu z povzdálí...