Mozartova poslední árie

Mozartova poslední árie https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90674/mozartova-posledni-arie-90674.jpg 3 20 6

Píše se rok 1791 a Wolfgang Amadeus Mozart je hvězdou vídeňských koncertních síní. Jako hudební génius a oddaný člen cechu svobodných zednářů se pohybuje ve světě, kde se mísí umění s filozofií, vědou a politikou a kde bují intriky. Šest týdnů před smrtí se velký skladatel svěří své ženě, že ho někdo chce otrávit. Pak skutečně zemře. Městem začnou kolovat zvěsti o dluzích, nevěře a vraždě. Wolfgangova sestra Nannerl jim odmítá uvěřit - proč by někdo usiloval hudebnímu géniovi o život? Pak ale začne na vlastní pěst pátrat a narazí na cosi zlověstného: na zednářské tajemství, které může souviset s bratrovou smrtí. A když se znovu zaposlouchá do tónů Wolfgangovy poslední opery, Kouzelné flétny, napadne ji, že poselství árií může být mnohem hlubší a temnější, než se zdá... Thriller Matta Reese, britského spisovatele žijícího v Jeruzalémě, je často přirovnáván ke knihám Dana Browna. Brilantně napsaný příběh o okolnostech Mozartovy smrti je fikcí, která se opírá o historická fakta, jež autor čerpal v rakouských a českých archivech.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Daranus
Originální název:

Mozart's Last Aria , 2011


více info...

Přidat komentář

Artep5244
26.12.2019 3 z 5

Příběh nebyl špatný, jen mi přišel trochu bez šťávy. Co mě ale nejvíce zklamalo byla závěrečná kapitola, ve které mi přišlo, že se autor pokouší o jakousi love story se špatným koncem. Navíc jsem se potom dočetla, že některé události se staly úplně jinak než je zde popisováno.

bílárůže
24.08.2019 5 z 5

I přes ne úplně příznivá hodnocení jsem se nenechala odradit a tuto knihu jsem si přečetla a jsem za to ráda. Nejsem si jista, nakolik jsou informace uvedené panem autorem pravdivé, co se týče historických reálií, ale věřím tomu, že si opravdu vymyslel pouze detektivní zápletku a informace, které jsou vysvětleny v doslovu. Z knihy jsem nadšena, byla velmi napínavá a líbila se mi její struktura a dějová linka. Měla postupné vršení napětí, což je u detektivního románu potřebné a vše se začalo vyjasňovat asi až posledních třicet stránek. Kniha mě upoutala již v knihovně svou obálkou a i vnitřní úprava je vkusná a díky ní se mi i velmi dobře četla. Zajímavé bylo také zakomponování romantiky, které mě upřímně překvapilo a které knihu posunulo na jinou úroveň. Wolfganga Amadea Mozarta mám ve velké oblibě, zvlášť pro jeho hudbu, která je nadčasová. Jeho doba je mi celkově sympatická, a možná proto se mi kniha tak dobře četla. Až do přečtení tohoto svazku jsem neměla tušení, že byl členem zednářského bratrstva, i když je možné, že už jsem to někdy zaslechla, ale nevzala v potaz. Z knihy mám dobrý dojem, líbila se mi a doporučuji dalším čtenářům k přečtení.


Nikiny
12.11.2016 3 z 5

Musím přiznat, že kniha mě ze začátku vůbec nebavila. První tak cca čtvrtinu až třetinu jsem četla "jen abych ji dočetla", protože nám ráda nedočítat rozečtené knihy. Pak mne ovšem začala vážně bavit, pro mne v tu chvíli už nečekaná skutečnost. Druhá polovina knihy se mi líbila, byla čtivá a zajímavá, jen škoda, že skončila jinak než jsem chtěla. Lehká oddechovka pro studené zimní večery.

orinka3
04.04.2016 2 z 5

Na první prolistování kniha vypadá zajímavě a čtivě. Ale při podrobném čtení se tento dojem vytrácí. Nemá to správný spád, je to jakési podivné....nedočítám, odkládám.

littlekeitt
03.04.2015 4 z 5

Můj první historický román, který mě donutil číst další a další knížky tohoto typu. Podle mě povedené a hodně čtivé.

Ula
31.07.2012 3 z 5

Zajímavé téma ale ne příliš zdárně zpracované.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány svobodní zednáři Wolfgang Amadeus Mozart, 1756-1791

Autorovy další knížky

Matt Rees
velšská, 1967
2008  70%Betlémské vraždy
2011  63%Mozartova poslední árie
2021  80%Meno písané krvou