Mouka pro meluzínu a jiné glosy

Mouka pro meluzínu a jiné glosy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455273/bmid_mouka-pro-meluzinu-a-jine-glosy-H0B-455273.jpg 4 8 4

Knížka přináší šest desítek glos, které autor četl mezi lety 2017-2020 v ranním vysílání Českého rozhlasu, a tucet sloupků psaných pro deník Metro. S laskavým humorem v nich glosuje každodenní situace z rodinného a zejména partnerského života, komentuje zajímavé či bizarní dění kolem sebe a v neposlední řadě se stává svědkem odcházejícího času. Mezi sloupky nechybějí ani Perské princezny, které Petra Kukala stály místo na Filozofické fakultě UK. Nejen okolností jeho odchodu z této staroslavné instituce, ale také působení na pozici správce twitterového účtu Ministerstva kultury a závislosti na psaní se týká závěrečný rozhovor, který s ním vede zkušený novinář Josef Beránek.... celý text

Přidat komentář

MartaPear
24.01.2024 4 z 5

Půvabné a roztomilé čtení, např. sloupky z deníku Metro, pohladí na duši!

aNGie5
14.07.2022 5 z 5

Skvělé humorné glosy profesoionála i člověka. Velmi zajímavý rozhovor na konci knihy. Tato kniha je pro ty, co si umí užít dobře napsaného díla, umí a chtějí se vcítit do něj a porozumět tomu, co autor píše.


kuruteku
14.03.2021 5 z 5

Mistrem fejetonů je Rudolf Křesťan, glosa je kratší, méně rozverná, méně hluboká, ale má cosi do sebe. To cosi je i v páně Kukalových glosách. A děkuji i za ten doslov formou rozhovoru - je to lepší než vydat tweetové poznámky a diskusi na facebooku. Ke glosám se určitě vrátím. Takové malé milé potěšení z rozhlížení se kolem.

Alix
20.02.2021 4 z 5

Milé a příjemné glosy, které ve vás vyvolají celou řadu pocitů, od pobavení, poučení, přes nostalgii i vlastní vzpomínky, které ve vás čtení vyvolá.
Četlo se to moc hezky a nic mi v tom neskřípalo. Akorát fakt nechápu, proč měl autor problém kvůli glose Perské princezny.