Moudrost tibetských lámů

Moudrost tibetských lámů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204032/bmid_moudrost-tibetskych-lamu-1Og-204032.jpg 4 2 1

Moudrost série

Úvodem představuje knížka tento svébytný proud buddhismu i jeho zvláštnosti. Následuje sbírka krátkých i delších citátů tibetských zasvěcenců i tibetské naučné příběhy, které nahlíží do nitra člověka a objevují přirozenou podstatu mysli.

Přidat komentář

mahavan
02.08.2020 5 z 5

Knihu doporučuji do rodinné knihovny.
Normální buddhistická literatura je dost hutná a těžko stravitelná. Tato útlá knížečka se skládá z mnoha citátů u nás známých i neznámých mahájánových mistrů (např. Nágardžuna, Padmasambhava, Milarepa, Šántidéva, Rabdžampa, Ňingpo, Atíša...), tibetských přísloví, súter atd. Přečtete za cca 3hod. Vnucování není dobré a míjí se účinkem. Tato knížečka se skvěle hodí pro umístění do rodinné knihovny, pokud jste sami příznivci buddhismu a např. vaše manželka nebo partnerka nikoli. Právě svou útlostí a básnickým charakterem může sama něžné pohlaví oslovit a pomoci k harmoničtějšímu naladění na vás a harmoničtějšímu partnerskému vztahu. Navíc tu jsou citáty od různých mistrů z různých buddhistických škol, což může zase vám pomoci s výběrem další buddhistické literatury, podle toho, který mistr vás osloví. Má pět kapitol: Úvod, Jasné světlo vědomí, Soucitný bódhisattva, Dharma, Smrt.

Autorovy další knížky

Timothy Freke
anglická, 1959
2000  100%Spiritualita severoamerických Indiánů
2016  80%Prožitek tajemství
1998  68%Moudrost zenových mistrů
1999  70%Moudrost hinduistických guruů
1999  80%Moudrost tibetských lámů