Motor za letu

Motor za letu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237528/bmid_motor-za-letu-OgW-237528.jpg 5 1 1

Kniha G. V. Seničkina „Motor za letu“ shrnuje velmi populární a zajímavou formou vědomosti o leteckém motoru a jeho chováni za letu. Velikým jejím kladem je množství názorných, barevných vyobrazeni a diagramů. V knize jsou probrány hlavni otázky použití vzduchem chlazeného motoru v letounu, vysvětlen jeho princip, charakteristiky a podstata jevů, vznikajících za chodu motoru při různých režimech letu, jako je start, stoupáni, let maximální a cestovní rychlosti, boj ve vzduchu a pod. Kniha dále přináší mnoho cenných údajů o poruchách motoru a o tom, jak na ně má letec reagovat.... celý text

Literatura naučná Doprava
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Мотор в полете , 1948


více info...

Přidat komentář

Perseus
01.09.2018 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o fungování motoru AŠ 82 (La 5/7) během letu. Obsahuje mnoho zajímavých informací o konstrukci motoru, jeho výkonech v různých režimech letu za různých okolností, ovládání atd. V knize se vyskytuje velké množství grafů, takže čtenář si může udělat velmi konkrétní představu o fungování motoru v konkrétních situacích. Informace jsou podány srozumitelnou formou, takže nemusíte být piloti, aby jste rozuměli.
Pokud se zajímáte o letectví v hlubším smyslu a zajímá vás co vše musel udělat pilot aby vzlétl a udržel letadlo ve vzduchu tak tuto knihu musíte mít.

Autorovy další knížky

1952  100%Motor za letu
1953  0%Spouštění leteckých motorů