Sloni v Marienbadu

Sloni v Marienbadu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42009/bmid_sloni-v-marienbadu-soX-42009.jpg 4 28 3

První svazek komiksové série Monstrkabaret Freda Brunolda. Ospalými lázeňskými městečky po celé Evropě už léta kočuje zábavný Monstrkabaret pochybné pověsti a pokleslé úrovně. Jeho principálem je upadající bavič, vyhaslý klaun a alkoholik Fred Brunhold. Ale ať se Fred sebevíc snaží utopit v opojných látkách a zvrhlých životních návycích, vždy dokáže při svých produkcích vyvolat ze tmy a snových krajin nové a nové příběhy a jimi dovede okouzlit, omámit a strhnout znuděné měšťáky, kteří náhodou za nedělního podvečera zavítali do zatuchlinou čpícího stanu Monstrkabaret.... celý text

Přidat komentář

blindone
03.11.2017 5 z 5

Hahahahahaahahah....a taky to trochu bolí.

Kapis
20.05.2014 5 z 5

Tak tohle bych teda nečekal, jsem velice příjemně překvapen. Hovory z Shlechtfreundu jsou naprosto výborné - u nápadu přepsat Kafku..."tak to napište lépe"... "za deset let si nikdo ani nevzpomene, kdo že vlastně ten Proces a Proměnu napsal," ... jsem se moc dobře bavil;-). Hovory se perfektně prolínají nejasnými a tajemnými vyprávěními chorého syfilitika a neobadaného alkoholika, který se ukájí v nejnižších a nejpodlejších neřestech. Viděl jsem i nějaké video z komiksfest DVD od Monstrkabaretu, tak úplně vidím jak tam Fred (Robert Nebřenský ???) vyřvává. Grafické zpracování sedí dokonale nejednoznačnému vyznění celého díla. Navíc je to dotažené do konce, celé to má hlavu a patu a hlavně je to originální. Mě se to až nečekaně líbilo a jdu si hned objednat chobot...teda pokračování:-)


gilthix
10.04.2011 5 z 5

Největší skvost českého komiksu! Bezvadné slazení tří příběhů, hranice abstrakce a inteligentního humoru, inspirativnost a kreativita, to jsou jen některé z přídomků, které si první díl trilogie zaslouží.

Autoři knihy

Džian Baban
česká, 1977
Vojtěch Mašek
česká, 1977

Kniha Sloni v Marienbadu je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x