Monasterium

Monasterium https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174994/bmid_monasterium-MH8-174994.jpg 3 21 8

Dávný příběh začíná v egyptské Alexandrii roku 1288: Arménský kupec náhodně získá mošnu s podivným obsahem, a aniž to tuší, podepíše si tím rozsudek smrti. Napínavý příběh se pak odehrává v roce 1307 v klášteře v Normandii. Mladá abatyše musí čelit všemožným intrikám, a navíc je jednoho dne je nalezena uškrcená mladá jeptiška. A dějí se další děsivé události. Souvisejí s obsahem dávno ztracené mošny? Poselství vyplývající z existence dvou záhadných pláten je zasazené do širšího rámce bojů o moc, které se odehrávají i uvnitř hradeb kláštera. Královna francouzské detektivky stvořila poutavý román, při jehož četbě mrazí.... celý text

Přidat komentář

Hajana
15.11.2022

Na detektivky moc nejsem, ale historii man ráda, za přečtení stojí, ale místy jsem se do čtení nutila.

Zirvith
10.02.2020 3 z 5

Kniha se četla sice dobře, ale děj mě moc nezaujal a docela často mě nudil, ačkoliv jsem si oblíbila i pár postav :)


Majdule
09.04.2017 3 z 5

Monasterium trpí ve svém začátku hříchem pro thillery smrtelným – hříchem doslovnosti. Samotný příběh je spletitý, tajemná relikvie jej ozvláštňuje, stejně jako boje mocných i boje na půdě ženského kláštera. Potenciál tam tedy je , ale přesto kniha působí odtažitě, dokonce odstředivě. Postupujícím dějem se to naštěstí zlepší, přeci jenom jsme vtáhnutí do děje, ženský klášter navíc nabízí i pestrou škálu typů, které zaujmou. Jenže závěr to celé zase zkazí. Je to těžko postižitelné, ale ten závěr prostě nefunguje. Snad je málo ohromující, snad naopak příliš neuvěřitelné, nevím, něco tomu chybí. A přestože tomu tak není, celou knihu jsem měla pocit, že se musí jednat o autorčinu prvotinu.
50 %

daza.dt
17.08.2016 2 z 5

Na knihu jsem se těšila (tématika, doba, prostředí), ale byla pro mě spíše velkým zklamáním, rozvláčný začátek, pak to trošku spád, ale výsledné rozuzlení mě tedy naprosto zklamalo. Přišlo mě to až překombinované.

Dymond
02.03.2016 5 z 5

Na tuto knihu jsem došla náhodou a musím říct, že byla super... Příběh měl spád a děj byl nenucený.

laklom53
15.02.2015 3 z 5

Docela,nic moc,spíš zklamání.

Galadwen
08.06.2014 3 z 5

Dobře (myšleno: profesionálně) napsané, ale mně osobně se příliš nelíbilo. Předlouhý rozjezd (cca do třetiny knihy), málo věrohodná zápletka a zejména na konci několik naprosto absurdních a téměř z palce vycucaných odhalení.

Morsie
30.09.2013 4 z 5

Hodně zajímavá kniha. No chvíli mi trvalo, než jsem se do toho začetla, ale pak to stálo za to. Jen ty jména mi dělaly problémy - ale to je taky můj problém. Každopádně příběh je skvělý, velice neotřelý. Jako že upřímně na historické romány nejsem - fakt je ráda nemám, tak Monasterium mi udělalo velkou radost. Je to opravdu napínavé, čtivé, nemohla jsem od toho odtrhnout oči. Opravdu super. Pro mě je to skvělá detektivka. Prostě pořád čtete a čtete, chcete vědět, co v tom pytli je! Užila jsem si to a ke knize se nejspíš ještě vrátím.

Autorovy knížky

Andrea H. Japp
francouzská, 1957
2013  66%Monasterium