Momentky z mých cest

Momentky z mých cest https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410116/bmid_momentky-z-mych-cest-kpa-410116.jpeg 3 6 5

Sto příběhů z různých koutů světa ukazuje lidskou tvář a smysl pro humor maltského kněze a známé ho duchovního vůdce Eliase Velly. Čtenáře čeká trochu „jiný Vella“, než jakého znají z přednášek a seminářů. Zábavné i dramatické příběhy a veselé příhody, které se skutečně staly, vykouzlí na tváři čtenářů nejeden úsměv. Podnět k sepsání těchto příběhů dal přitom autorovi dvacetidenní pobyt v nemocnici v Košicích. Ve chvíli, kdy mu nebylo do zpěvu, se mu psaní této knížky stalo doslova lékem. Život je krásný, a proto bychom ho neměli prožívat se zachmuřenou tváří.... celý text

Literatura světová Náboženství Příběhy
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Anecdotes of a flying friar


více info...

Přidat komentář

martunka
09.07.2022 2 z 5

Myslím si, že duchovní knihy jdou otci Elliasovi lépe... Tahle kniha jeho zážitků z cest...je milá, ale zase tolik zábavná není...I tak trochu potěšila.

PaníColumbová
10.07.2021 5 z 5

Opět vydařená a k úsměvu motivující "Vellovina" - doporučuji! :-)


huhuhu
23.07.2020 4 z 5

Milé, oddychové čtení, vhodné... třeba na cesty.
Maltský katolický kněz P. Elias již desítky let cestuje po celém světě, kde v různých zemích přednáší či vede duchovní cvičení. Tohle je sbírka jeho zážitků, zkušeností, úsměvných historek i trapasů, které na svých cestách zažil. Jde spíše o drobnosti a postřehy, jednotlivé kapitolky jsou kraťoučké (maximálně na dvě stránky). P. Elias si všímá hlavně kulturních rozdílů (např. co se týká jídla), často líčí letištní kontroly, u kterých člověk nikdy neví, jak dopadnou, zajímavá jsou jeho setkání se členy rodin mafiánů na Sicílii, nechybí ani zážitky z České republiky.
Příjemně jsem si početla a snad si někdy přečtu od P. Velly i něco duchovního.

Akimbo
11.09.2019 odpad!

Povídky mi nepřišly ani zábavné ani dramatické ani veselé, jak slibuje anotace. Nedočteno.

Jana512
24.06.2019 5 z 5

Velmi čtivé vzpomínky z cest - takřka po celém světě - s touhou poučit i pobavit, se podařilo! Doporučuji!!!