Moje dobrodružství na zvědách

Moje dobrodružství na zvědách https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301624/bmid_moje-dobrodruzstvi-na-vyzvedach-Q3q-301624.png 5 10 2

Přidat komentář

humanoid
26.04.2024 5 z 5

Výborná kniha ve všech ohledech. Místy sice poněkud úsměvná svou dobovou naivitiou, ale přesto je to zajímavý kousek, který stojí rozhodně za přečtení. Tajní agenti a jejich typy a triky, vyzvědačství, tajná písma a šifry, převleky, falešné identity, špionáž. A to vše z první ruky, od slavného agenta a ještě slavnějšího zakladatele skautského hnutí.

Ivan53
04.10.2022 5 z 5

Túto knihu vrelo odporúčam každému slovenskému rodoľubovi a vlastencovi. Pre naše podmienky (a po našich dejinných skúsenostiach) nepostrádateľná kniha. Pán Baden-Powell bol naslovovzatý odborník: povyzvedať, stratiť sa prenasledovateľom, oboznámiť svoju stranu (vojsko, záškodníkov...) so zistenými poznatkami a dopomôcť tak k víťazstvu. Táto kniha bola teda pochopiteľne zakazovaná: predstavte si, že niekam vpadne cudzia mocnosť, a tretina domáceho obyvateľstva čítala túto knihu – to sa môže uchvatiteľ rovno otočiť na päte.