Moje báječná žena

Moje báječná žena https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468857/bmid_moje-bajecna-zena-UJp-468857.jpg 4 100 31

Každý pár má své tajemství. Tím naším je vražda. Náš příběh je prostý. Poznal jsem úžasnou ženu, narodily se nám dvě děti, pořídili jsme si velký dům. Poznali jsme všechny svoje tajné sny i temné stránky. A pak jsme se začali nudit… Jsme sousedé, které rádi pozvete na večeři. Protože nás dobře neznáte. Vlastně nás neznají ani naše děti. Možná neznáme ani jeden druhého. Celé město teď se zděšením sleduje, kdo se stane další obětí masového vraha. Vím jen, že moje báječná žena jí rozhodně nebude.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

My Lovely Wife , 2019


více info...

Přidat komentář

ennlady
19.11.2023 5 z 5

Nejdřív jsem si říkala: tak maximálně 4 hvězdičky. Když jsem se ale vyrovnala s tím, že příběh je značně přitažený za vlasy, tak už to jelo jak na tobogánu. Takové předvídatelné-nepředvídatelné, ale až do konce napínavé. A hlavně čtivé. Dávám 5 hvězdiček a doporučuji.

Januli
29.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že jsem knihu nebo záměr a hlavně postavy nepochopila... hlavně ty postavy, ty dvě hlavní. Millicent od začátku jasné co je zač.... závěr? Vážně beztrestně vyvázne? No nevím.


Lelaqu
03.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Musím říct že mě tato kniha lehce zklamala, čekala jsem od ní něco trochu jiného. Musím ale podotknout zajímavý styl psaní paní autorky. Jen díky němu jsem byla schopná prekousat prvních 120-150 stran. Nejen díky tomu mi vyhovovaly kratší kapitoly. Děj se rozjel až po těch 150 stranách a nejvíc až ke konci. Musím říct, že postava milicent byla od začátku průsvitná. Šlo vidět že je psychopat a konec to všem jen potvrdil. Nejvíc mi asi vadila lhostejnost rodičů k jejich dětem. (SPOILER) Syn utíká z domu za svoji holkou a jediné co s tím otec udělá je, že se ho zeptá jestli umí použít kondom? Ve čtrnácti letech je na to ještě brzo, otec se k tomu měl postavit jinak. Vždyť je to ještě dítě. Což dokazuje i to, že jeho jen o rok mladší dcera se chová poněkud dětsky. A jak víme, kluci dospívají později. (KONEC SPOILERU) znovu bych se asi do knihy nepustila, ale ze zajímavosti bych ji klidně doporučila. V jednom aspektu mi připomněla i mou milovanou Zmizelou, což má velké plus.

Hvězdinka
08.03.2023 4 z 5

Zajímavé téma, něco jiného, originálnějšího. Oba manželé psychopati, ale vítěz může být jen jeden. Ale je to opravdu vítězství? Co děti a geny?

L.Helena
13.02.2023 4 z 5

Originální zápletka. Celou dobu jsem to však musela brát jako nadsázku, abych vůbec mohla skousnout vše, co se v příběhu odehrávalo. O to víc mě čtení bavilo.

Bee240
09.08.2022 3 z 5

Tento rok čtu velice pomalu a málo... Ale po roce jsem zašla do knihovny a vypůjčila si tuto knihu.
.
Příběh je velice originální ale místy předvídatelný. Postavy jsou dobře propracované i když jsem se nemohla smířit s jistými "věcmi" kteří někteří dělali....a tím myslím děti hlavních aktérů.
Někdy mi přišlo že je příběh až moc natahován a šlo by to napsat i jinak, ale zase jsem při čtení měla po dlouhé době ten pocit - kdy jsem si  říkala...jak to bude...jak tohle zvládnou...a opravdu jsem chtěla vědět jak to dopadne.
.
Velice se mi líbil konec kdy není úplně jasné zda dobře dopadl a nebo ne. Aspoň já z toho měla takový pocit.

knihomolkadorfa
17.07.2022 4 z 5

Zajímavý a neobvyklý námět, sice lehce předvídatelné, ale velmi čtivé.

Komaeda
10.04.2022 5 z 5

Úžasný! I když jsem něco předpovídala, tak se mi líbila každá stránka. Hrozně napínavé a neobvyklé.

janina66
01.03.2022 5 z 5

Jak se píše v ostatních komentářích, opravdu originální a zajímavé téma knihy. Velice čtivá, místy někdy zdlouhavá a ke konci napínavá. Byla jsem moc zvědavá, jak to vše dopadne. Líbila se mi.

michaela.22
22.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Knihy byla skvělá. Snadno a rychle se četla. Oceňuji zejména originální zápletku z pohledu "viníka" a přesto i když se zdá, že je vše jasné, až do konce knihy nikdo netuší kde je pravda. Některé detaily se mi občas zdály těžko uvěřitelné, ale jinak stojí za přečtení. Doporučuji.

Pepina19
07.11.2021 4 z 5

nebylo to špatné, spíš málo uvěřitelné, ale byla jsem hodně zvědavá jak to dopadne, celkem fajn čtení na víkend

petaSk
18.10.2021 4 z 5

Thrillerů, které o sobě říkají, že jsou šokující nebo naprosto odlišné je devět z deseti. Po přečtení většiny z nich zjistím, že se ale drží v bezpečných zajetých kolejích a nabízejí jen variace téhož. Ani Moje báječná žena není šokující bomba, i když obrací některé zajeté stereotypy naruby a nabízí pomalu se odvíjející a místy až poťouchlý psychothriller. Vyústění příběhu není těžké odhadnout, přesto kličky, které k němu vedly mě často překvapily.

katynka78
16.10.2021 3 z 5

Téma této knihy mne nalákalo. Je to proto, že kriminálky či detektivky jsou až příliš často psány z pohledu vyšetřovatelů nebo obětí. Ale velmi málo (i když podobná mě ještě čeká k přečtení) je psáno z pohledu pachatele, darebáka či sériového vraha. Je však pravdou, že tato tendence je vzestupná a autoři do svých děl zahrnují čímdál tím víc pasáže, kde se dozvídáme, co darebák dělá, proč a nač.
Ale toto je přeci jen jiné kafe - tady je vše z pohledu jednoho z pachatelů - v tomto případě z onoho zmíněného manželského páru - manžela, celý příběh vidíme jeho očima, sledujeme, jak myslí, co dalšího chystá a proč.
Ale vše není tak, jak se na první pohled zdá a to je velmi zajímavé a to, co mě na knize bavilo.
Co už mě ale po půli knihy nebavilo, byl tok těch myšlenek. Dokonce mi ten manžel přišel tak trochu slaboch, nepřipadal mi nic extra. Bylo až odpudivé, jak byl na oko obyčejným člověkem a nic neukazovalo na to, proč dělá to, co dělá. A jejich společný motiv jejich činů byl více než k poblinkání, to opravdu nedovedete pochopit.

Ke konci to ovšem gradovalo a přiznám se, že jedna věc mě napadla už v půli knihy, která se nakonec potvrdila a byla jsem potěšena, že jsem ji odhalila.
Bylo to dobré, bavilo mě to, ale mělo to svá velká ale. Věřila jsem totiž, že se dozvím, proč to dělal, proč to dělala ona, kde byl původ toho všeho. To se až tak nedozvíme, nebo spíše náznaky jsou, ale hodně si pak spíše domýšlíte.
Co se mi ovšem líbilo hodně bylo, že pachatel cítil, jak velký dopad mají jeho činy a chování na jeho děti a jak křehká je jistota a bezpečí.

Příběh jsem si užila, je to dobrá krimi bez zbytečných krvelačných scén. Klidně doporučuju, ale má to své rezervy co se týče ve využití daného tématu. Proto jen 3 hvězdičky.

Doubravka1975
14.09.2021 5 z 5

Zajímavé a zvláštní téma, ale čtivé a napínavé od začátku až do konce. Skvělá identická obálka. Takhle si M. představuji.

ctenarkaEva
17.08.2021 3 z 5

Dost zvláštní příběh o tajemství manželů. Chvílemi mě bavil, chvílemi moc ne. Konec začal být zajímavý.

Iva2020
17.08.2021 3 z 5

Takový pozvolný děj... pořád jsem čekala, kdy se to pořádně rozjede - pro mě až konečná čtvrtina knihy měla ten správný spád a napětí...konec doslova letěl.

cleopatra11
12.08.2021 5 z 5

Tolik zvratů, různých jmen a všemožných kombinací člověk jen tak nevidí.
Ale výborný příběh, velmi zvláštní téma, zaujalo mě to tak, že nešlo knihu odložit.
Doporučuji.

zdehan
25.07.2021 5 z 5

Teda to byla kniha napínavá až do konce přečteno za jeden den.

jasmína
02.07.2021 5 z 5

Ou.... takový příběh jsem ještě nečetla, a po třetím večeru mě vzbudily hodně zlé sny, díky této knize.

Ale chválím, ač podle mě byla celá rodina vyšinutá, kromě dětí..... to měli ještě štěstí, že se děti vyvedly a nebyly psychopatické jako jejich matka.....

Líbilo se mi, e kniha byla psaná tak, že mě mrazilo při každém novém zjištění.....

jeny-v
04.06.2021 4 z 5

Zdařilá mystifikace mě, jako čtenáře. Vůbec nevím, jaké přiznat pocity z této knihy. Od poloviny jsem byla zvědavá na směr, kterým proplujeme ke konci, v hodnocení asi slabší 4. Dějem nás provází nepojmenovaný muž - manžel. Seznámí nás s fungujícím manželstvím s Millicent, jeho minulostí i přítomností a rodičovstvím k Jenny a Rorymu. Tedy až do doby, než se dozvídáme o jejich tajemství: „Byl to stejný pocit, jako když jsme tenkrát spolu vylezli na ten javor. A teď je to tady znovu“ – vzrušení….

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2021  80%Moje báječná žena

Kniha Moje báječná žena je v

Právě čtených1x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce142x
Chystám se číst148x
Chci si koupit35x
dalších seznamech4x