Modrý Leopard

Modrý Leopard https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169511/modry-leopard-169511.jpg 3 21 2

Chlapcům, zajímajícím se o motocykly, určený román o šestidenním motocyklovém závodu, který se koná v Krkonoších. Dětský kolektiv svou ostražitostí a pátrací schopností odhalí a zneškodní pokus západoněmeckého závodníka na modrém motocyklu zn. Leopard dobýt vítězství podvodem.

Přidat komentář

kokrokr
01.10.2020 3 z 5

Slabší tři body. Průměrný dobrodružný román pro kluky. Prvně vyšel v edici KOD roku 1961. Knihu jsem našel ve školní knihovně a tehdy bych asi dal čtyři body. Ovšem dnes už tento příběh notně zastaral a zaujme jen pár pamětníků.

RoBertino27
18.08.2020 3 z 5

Nechci příliš sahat do svědomí autorovi anotace, ale takhle vyostřeně politický nádech kniha nemá. Trojice kamarádů se dozvídá o pořádání motocyklové Šestidenní. Náhodou jsou pak svědky podvodu týmu Leopard, ale musí složitě dokazovat, že se vůbec stal. Důraz je kladen především na dětské nahlížení celé situace a určité heroizování československého jezdce Oty Leskovce. Do jisté míry jde o zajímavý pohled do zákulisí světové soutěže, v níž slavilo Československo nejeden úspěch. Ono napětí a dramatičnost, které bylo přítomné v klukovském věku postupně vyprchalo, ale že jde o zajímavé téma se upřít nedá, ani po tolika letech.