Móda na palubách Československých aerolinií

Móda na palubách Československých aerolinií https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523605/bmid_moda-na-palubach-ceskoslovenskych-a-65199f659d163.jpg 5 2 2

Tato kniha je jedinečným projektem bývalých zaměstnanců ČSA, jejich příbuzných a fanoušků, který spojuje módu a historii. Stylem fashion-foto přináší poutavý pohled na unikátní historii uniforem Československých aerolinií. V roli modelek se představují bývalé zaměstnankyně, jejich dcery a vnučky, které se narodily díky seznámení svých předků, pracujících v této společnosti. I přes to, že se jedná čistě o amatérský projekt, jeho kvalita je velmi vysoká. Všichni, kteří se na knize podíleli, investovali svůj volný čas a nasazení. Jejich nadšení pro tento projekt se projevilo na jeho výsledné podobě, která zaujme i náročnější čtenáře. Kniha je průvodcem módní historií uniforem palubního a pozemního personálu ČSA. Její stránky jsou plné poutavých fotografií, které zachycují různé éry a styly, jež se vyvíjely společně s ČSA od jejich založení před 100 lety až po současnost. Čtenáři se tak seznámí s vývojem módy a designu, který doprovázel posádky letadel a pozemní personál, a pochopí, jakým způsobem uniformy reflektovaly dobové trendy a změny ve společnosti. Přehled uniforem je doplněn osobními příběhy těch, které je nosily. Součástí knihy je také ilustrovaná příloha, která zobrazuje kompletní přehled používaných uniforem a jejich variant, včetně těch, které nejsou zachyceny v hlavní části knihy. Tato publikace je důležitým příspěvkem k oslavě 100. výročí založení ČSA. Nejenže přibližuje pestré módní dědictví této společnosti, ale také nám připomíná, že za každou uniformou je lidský příběh a osobní přínos. Je to zároveň výraz vděčnosti všech, kteří se na jejím vzniku podíleli, za to, jak tato letecká společnost ovlivnila jejich osudy.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
23.02.2024 5 z 5

Krásná publikace o módě v ČSA od začátku až do dnešních dnů . FlyRosta společně se svou manželkou napsal a nafotil úžasnou publikaci která v našem rybníčku nemá obdoby. Půjčeno z knihovny.

písař
29.10.2023 5 z 5

Jsem jen muž, přesto musím ocenit tuto knižní publikaci o historii dámských stejnokrojů letušek ČSA od slavných počátků, až po smutnou současnost našeho leteckého dopravce, v této naprosto vyčerpávající, zároveň však velmi atraktivní obrazové formě.
Z každé stránky je patrné obrovské nadšení pro dané téma, jímž je móda stejnokrojů letušek. Je zde mnoho historických, ale i současných fotek, kdy se v roli modelek zhostily jak bývalé letušky, tak jejich dcery a vnučky. Každý model je popsán od různých variant pro dané roční období a zařazení až po jeho kvalitu. Kromě módy, nás autoři stručně seznámí i se všemi typy letadel, co Československé aerolinie měly kdy k dispozici a nechybí tu ani mnoho osobních zážitků spjaté s palubou tohoto dopravního prostředku.
Kniha vznikla ke stému výročí ČSA, sice zcela bez její účasti, ale s o to větší láskou a precizností. Čtivou formou je tu spousta zajímavých informací o ženách, díky kterým patřily naše aerolinie k nejvíce profesionálním společnostem u nás i ve světě. Kdybych měl jedním slovem ohodnotit tuto publikaci, tak mě napadá příznačné OK!