Miss, sny vs. realita

Miss, sny vs. realita https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268612/bmid_miss-sny-vs-realita-yQJ-268612.jpg 3 8 7

Kniha MISS je životním příběhem autorky, Evy Čerešňákové, České Vicemiss 2007, a popisuje zkušenosti, zážitky, chvíle plné pozitivních emocí i chvíle zklamání na cestě za jejími sny. Lidé vidí pouze špičku ledovce, pozlátko, ale za soutěžemi Miss je mnohem víc. Úsilí, odvaha, bojovnost, nevzdávání se a i tvrdý náraz na realitu, kterou veřejnost vnímá zkresleně. Kromě příběhu, zkušeností a odhalení úskalí, kterými si každá titulem oceněná Miss prošla, předává autorka čtenářům i názory, rady a svou životní filosofii, díky které se v životě posouvá dál a dál. Kniha tak mapuje nejen prostředí soutěží Miss a modelingu a může být inspirativní i dodat odvahu mnoha mladým slečnám, ale může dát i jejich rodičům správný nadhled a poodhalit, jak jejich dítě přemýšlí. Životní filosofie a moudra vyplývající z jednotlivých situací však mohou v životě posunout dále kohokoliv, kdo hledá správný směr. A to bez rozdílu věku. Cílem literárního díla je dodat odvahu k tomu, abychom se nebáli jít si za svými sny, a to i přes všechno, co nám život vmete do cesty. I přesto, že je v životě všechno náročnější, než se na první pohled může zdát, není smyslem mladé slečny od soutěží krásy odradit, ale jen poukázat na realitu, která je opravdu jiná, než jak ji mnoho dívek vidí přes ty růžové brýle.... celý text

Přidat komentář

Michalka98
03.02.2017 4 z 5

Moc se mi líbila. Je pravda, že se některé pasáže opakovaly, ale kniha má být především inspirativní, motivující a realistická, než být vrcholným literárním dílem. Od malička se o soutěže krásy zajímám a vždy jsem tušila, že je to náročný maraton, ale přesto mě některé pasáže doslova šokovaly, zvláště ty, které popisují období po vítězství. Toto dílo rozhodně stojí za přečtení a mladým děvčatům může dodat odvahu k tomu, aby si plnily své sny i třeba navzdory nepříznivému okolí.

Radka89
19.09.2016 1 z 5

Oceňuji Evu, jak svou pílí a touhou dokázala co chtěla...Na druhou stranu se mi kniha moc nelíbila. Docela mi vadilo jak autorka často opakuje určité pasáže, které kdyby tam nebyli tak je kniha poloviční. Někomu to může připadat fajn, že se tam prolínala různá moudra, povzbuzující řeči apod. Mě to už po chvíli lezlo na nervy jelikož se to dost opakovalo.V knize jsem přeskakovala a četla pouze kapitoly, které mi přišli zajímavé...Obzvláš "finále Miss" a "Miss Earth".


marukm
01.05.2016 3 z 5

Příběh je silný a Eva je mou bezednou inspirací. Člověk, který s pokorou přijímá život, jaký je. Který se nevzdává. Který věří. Zklamáním je akorát práce korektora, který jako by knihu ani neviděl.

Vinařka
01.04.2016

Krásná knížka MISS, sny vs. realita v sobě skrývá mnohem víc než jen pohled na soutěže krásy. Eva díky své vlastní zkušenosti nechává nahlédnout do zákulisí těchto soutěží, ale knížka není určena jen pro slečny, které touží po úspěchu v soutěži MISS. Tato knížka je přístupu k životu. O tom, že nic není nemožné. O tom, že je důležité jít za svými sny a nevzdávat se navzdory překážkám, které nám život občas připraví. Je to velmi inspirující a osobní příběh mladé ženy. Doporučuji všem.

bara007
01.02.2016

Autobiografický příběh dívky z malého města, která to jen díky své píli a touze po splnění snů, dotáhla až tam, kam chtěla (i když později zjistila, že to možná není úplně to pravé). Kniha může být inspirací pro spoustu mladých dívek, kterým jednak sundá růžové brýle, ale také dodá odvahu jít za svým snem.

pavla3837
31.01.2016

Knihu jsem přečetla jedním dechem a jsem moc ráda, že jsou mezi námi lidé jako Eva Čerešňáková, kteří se nebojí otevřeně mluvit a psát o tom, jak je důležité jít za svými sny a nevzdávat se. Nečekat na zázraky, ale tvořit si je svými činy. Evi, děkuji za knihu plnou inspirace a emocí.

OndrejVlach
16.11.2015

Životní příběh, z prostředí zahaleného rouškou tajemství, je pro mně inspirujícím připomenutím, abych nezapomínal na své sny a své cíle. Žij přítomným okamžikem, měj odvahu jít za svými sny. Radost ze života není něco, co nám někdo dá. Radost ze života je něco, co musíme být ochotni vidět a žít.

Autorovy další knížky

2015  68%Miss, sny vs. realita
2023  82%Úlet civilizované holky

Kniha Miss, sny vs. realita je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x