Minutěnka

Minutěnka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122768/minutenka-122768.jpg 4 6 3

"Minutěnka má být aspoň chvilenka, kterou je nutné a velmi spasitelné věnovat průběhem dní Bohu a svému nitru. Má to být chvilenka usebranosti, koncentrace, požehnaná zastávka života a práce, kdy se dáváš druhým. Snaha, aby tvá duše byla po celý den v něčem posvátném!" napsal před čtyřiceti lety úvodem své knihy krátkých meditací na každý den v roce biskup Josef Hlouch. Nyní toto jeho známé a oblíbené duchovní dílko vychází znovu.... celý text

Chesterton
Chesterton
14.11.2023 5 z 5

Vyhrabu z knihovny na chalupě na Vysočině, počtu minutová zamyšlení dnešníma očima a okomentuji. Slibuji!
Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí :o)
Mamča mi ji urputně v dětství předhazovala i přes můj podobně urputný odpor, až to nakonec přece jen přineslo ovoce . . .

Mánička178
Mánička178
02.01.2023 5 z 5

Jen na minutěnku se zastav... tak jsem se zastavovala každé ráno, někdy to bylo chmurné, jindy povzbudivé, ondy inspirující... Děkuji za to provázení, určitě si ho zopakuji.


mcleod
mcleod
14.02.2017 2 z 5

Možná to bylo formátem knihy, který mi obecně nikdy moc nesedí (nemám rád krátká nenavazující zamyšlení, sedí mi více souvislý rozvíjející se text), možná stářím knihy (současní duchovní autoři jako Tomáš Halík nebo Marek Vácha mají přecejen podnětnější myšlenky), ale knihu jsem nebyl schopný dočíst a odložil ji někde kolem druhé třetiny února (pro vysvětlení: obsahuje krátký text na každý den v roce). Není to vyloženě špatné, pro rozjímání o víceméně známých věcech křesťanské víry určitě pro mnoho lidí příjemné... ale pro mě to bylo pouze takové milé seznámení s úvahami velké osobnosti... a mého příbuzného :-)