Mimo turistickou zónu

Mimo turistickou zónu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480377/bmid_mimo-turistickou-zonu-0LW-480377.png 3 11 7

Peter Gregor je milovníkem netradičních dobrodružství. Namísto vylehávání na nekonečných písečných plážích navštěvuje země, které rozhodně nepatří ke klasickým turistickým destinacím. Zaměřuje se na objevování a poznávání téměř nepřístupných a zapomenutých končin světa. Toulky po Iráku, Afghánistánu, Libanonu, Iráckém Kurdistánu nebo Somálsku jsou plné vtipných momentů, ale i reality každodenního života tamějších obyvatel, kteří často žijí na hraně válečného konfliktu.... celý text

Literatura slovenská Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , CPress
Originální název:

Mimo turistickej zóny


více info...

Přidat komentář

Auto999
14.12.2022 3 z 5

Knihu napsal podivín co má rád islám a muslimy a nemusí židy. Jezdí to států s vysokým výskytem teroristů Afgánistán, Irák, Somálsko atd. Zklamaní. 2,5 hvězdičky

verka5083
22.10.2022 3 z 5

Kniha byla hodně jednoduchá. Hodila se,, když jsem měla náročný den a měla jsem sílu si přečíst jednu kapitolu. Ale na druhou stranu mi tam hodně chyběla kultura. A když už jsem nějakou našla, tak mi to zase začala připadat takové ne uspořádané.


ropotamo
24.06.2022 3 z 5

Očekávala jsem více, vyprávění neuspořádané, chaotické, na druhou stranu píše o zemích, kam málo kdo zavítá. Chybělo mi např. popsání kultury a stravovacích návyků v těchto krajinách.

Iveta248
01.05.2022 4 z 5

Knihu som si dávkovala postupne pri káve či čajíku. Obdivujem autora za jeho odvahu vybrať sa do miest, ktoré sa bežne nenavštevujú a sú považované za nie veľmi bezpečné. Opisy krajín, miest ako aj zážitky vytvorili iný obraz o krajine ako je prezentovaná.

JiříKalát
02.10.2021 4 z 5

Peterovu knihu jsem přečetl několikrát a myslím si, že ukazuje místa, kam se jen málokdo dostane. Jsou to netradiční destinace, o kterých většina lidí nemá ani "koule" uvažovat, natož se do nich vydat.

Rozhodně stojí za přečtení.

Domca1
05.08.2021 2 z 5

Za mňa veľké sklamanie. Mám osobitú záľubu v cestopisoch podobného charakteru (cestovanie stopom, na vlastnej nohe, nepopulárne a nebezpečné destinácie), ale spracovanie tejto knihy je slabé. Presne ako píše nemharap, text je stručný a chaotický, temer "priesvitný" a zážitky z ciest sú miestami nemastné-neslané. Slabý obsah "korunoval" vulgárny slovník, pre ktorý som knihu zaklapla a povedala si, že mám dosť. Oceňujem však pekné farebné fotografie, na ktoré sa počas čítania dobre díva.

Inak nič moc.

Vrcholom v tomto žánri (obsahom i formou) pre mňa ostáva Tomáš Vilček a jeho Bláznivá cesta okolo sveta.

nemharap
01.03.2021 3 z 5

Kniha je v každém případě zajímavá, ale na můj vkus velice stručná a neuspořádaná. Když vezmu, že k popisu cestování po Afghánistánu (pokud odečtu fotografie) autorovi stačilo pouhých sedm a půl strany a kapitola o Somálsku zabírá (bez fotografií) asi 16 stran, přijde mi to žalostně málo a dalo se z toho „vytřískat“ mnohem víc.

Štítky knihy

Afghánistán cestování cestopisy dobrodružství Libanon Somálsko

Autorovy knížky

Peter Gregor
slovenská, 1986
2020  67%Mimo turistickej zóny

Kniha Mimo turistickou zónu je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce31x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x